hola

 

L’Associació Espiral Catalunya disposa d’un hort a la plana del Molí per treballar amb les famílies i infants de l’entitat. L’entitat va presentar un projecte a la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Santa Perpètua explicant el valor terapèutic i pedagògic que té fer-se càrrec d’un hort per a les famílies i els seus fills. El projecte va ser ben valorat i se li ha concedit un hort pedagògic d'aquesta zona que gestiona l'Ajuntament de Santa Perpètua en terrenys de l'Incasol, entre la riera de Caldes i el barri de La Mogoda.

Aquest cap de setmana va ser el primer d'activitat a l'hort i ha estat una experiència molt gratificant per als membres de l'associació, menors i adults. Espiral Catalunya recorda que a la seva entitat hi ha persones amb trastorns TDAH, autisme, però no és una condició indispensable per formar-ne part i tenen famílies associades sense cap membre amb algun d'aquests trastorns.

La presidenta d'Espiral Catalunya, Maribel Medina, ha explicat com va anar la idea de poder disposar d'un hort per introduir activitats a l'exterior amb les famílies associades i que tingui un ús no només terapèutic sinó també d'educació al mediambient.

L’entitat s’ha mostrat molt satisfeta amb aquest nou projecte que “ofereix un context idoni per aprendre a pensar, per educar emocionalment i per tenir domini de les habilitats socials, englobat en un marc pràctic, vivencial i manipulatiu”. Maribel Medina ha afirmat que la possibilitat de tenir un hort pot ajudar als menors i als seus tutors a prendre consciència de la importància dels ecosistemes naturals i a valorar l’esforç i la responsabilitat personal i familiar.

Aquest cap de setmana ha estat el primer en que s'ha pogut començar a treballar a l'hort que ha començat per netejar l'espai. La presidenta d'Espiral Catalunya ha destacat que va ser una experiència molt motivadora i solidària entre els menors i s'imagina la il·lusió que tindran quan vegin els primers fruits conreats per ells mateixos.

Espiral ha explicat que treballaran l’hort amb nens i joves de diferents edats i que aniran informant sobre tot el procés a les seves xarxes socials. També animen a les famílies que vulguin participar en aquest nou projecte que es posin en contacte amb l'entitat a través del Centre Cultural La Creueta, el seu web espiralcat.com, o les seves xarxes socials.


Foto: Espiral conrea un hort a la Plana del Molí / Espiral Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]