hola

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquesta setmana que l’aposta de creació del primer Institut Escola de Santa Perpètua és ferma i es materialitzarà en els dos propers cursos. Les previsions del Departament d’Educació son que el curs vinent 2021-2022 ja cursaran primer d’ESO els actuals alumnes de sisè de les escoles Santiga i Els Aigüerols. Això sí, ocuparan aules de l’actual edifici de l’Escola Santiga. La Generalitat preveu que el curs 2022-2023 ja estigui feta l’ampliació i es pugui produir la integració de tot l’alumnat de Primària amb un únic projecte educatiu consensuat.

El curs 2021-2022 Santa Perpètua disposarà del primer Institut Escola de la ciutat que s’ubicarà a les actuals dependències de l’Escola Santiga, segons ha afirmat Serveis Territorials al Vallès Occidental del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El curs vinent ja es podrà matricular de 1r d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) l’actual alumnat de sisè de Primària de les escoles Santiga i Els Aigüerols ja que el nou centre sorgirà de la fusió d’aquestes dues escoles actuals.

El mes de març de 2020, el director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, va anunciar als consells escolars d’ambdós centres l’aposta de fusionar-los i crear un Institut Escola de dues línies a Infantil, Primària i Secundària. Ara, a través d’un comunicat, ratifica la seva decisió i explica que “el Departament d’Educació ha iniciat els tràmits administratius per tal que el curs 2021-2022 estigui en funcionament l’Institut Escola resultat de la fusió de les escoles Santiga i Els Aigüerols”. La voluntat de la Generalitat és oferir dos grups de primer d’ESO el curs vinent per a l’alumnat que aquest curs fa sisè en ambdues escoles. Aquestes dues línies s’ubicarien a l’actual edifici de l’Escola Santiga. Per això, assegura Serveis Territorials que “està en tràmit i condicionat, a afegir a la plantilla del centre la dotació de professorat de secundària i poder establir la continuïtat del projecte dels centres”. Tot i la creació del nou Institut Escola, el curs vinent es mantindran les aules de Primària separades en els dos edificis que ocupen actualment Els Aigüerols i Santiga. Per a dur a terme el projecte del nou centre és necessari construir un edifici que ampliï les actuals instal·lacions i delimiti una nova àrea de Secundària. Serveis Territorials ha explicat que la integració física a l’edifici de l’Escola Santiga ja el curs vinent dels grups de Primària s’ha descartat. La quantitat d’aules del centre és de 24 i el número de grups de la fusió dels dos centres són vint, però, a criteri de les direccions de les escoles, una integració sense l’edifici de Secundària hagués limitat de forma notòria l’exercici del projecte educatiu.

La Generalitat ha subratllat que “per la complexitat de les obres d’adequació de l’actual edifici de l’Escola Santiga per acollir l’alumnat de l’Institut Escola les noves instal·lacions estaran a disposició de la comunitat educativa a partir del curs 2022-2023”.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Pere García, ha manifestat que “després d’anys de negociacions i promeses incomplertes per part de la Generalitat, hem arribat a una solució consensuada, que no és la que ens hagués agradat a tots, però que ha resolt un problema enquistat en el temps i millora l’oferta educativa de Santa Perpètua”. García ha volgut agrair “la implicació i la predisposició de les comunitats educatives dels dos centres en tot el procés de negociació”. El Departament d’Educació de la Generalitat va explicar el mes de març de 2020 en els consells escolars de les dues escoles afectades que els dos equips directius actuals de les escoles Santiga i Els Aigüerols han d’endegar un procés per a una integració dels projectes dels dos centres educatius, del qual sortirà un nou Institut Escola amb un projecte comú enriquit per les aportacions d’ambdós. L’Escola Santiga va començar a funcionar a les seves instal·lacions al setembre de 2005, tot i que administrativament va ser creada tres anys abans i l’alumnat i el professorat distribuït en aules de les escoles Santa Perpètua i Bernat de Mogoda. Per la seva part, l’Escola Els Aigüerols va començar al setembre de 2009 en un edifici provisional de propietat municipal i continua allà i amb aules prefabricades. L’Ajuntament manté la previsió de traslladar l’Escola d’Adults Can Folguera a l’equipament que ara ocupa Els Aigüerols, el curs 2022-2023.


Foto: Escola Santiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]

Educació proposa xerrades telemàtiques per a famílies
22 Mar 2024 14:02 - RedaccióEducació proposa xerrades telemàtiques per a famílies

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua ofereix a les famílies un nou cicle de xerrades [ ... ]