hola

Santa Perpètua ha superat aquesta setmana els 800 casos positius confirmats de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia, segons el portal de la Generalitat dadescovid.cat, un web que ofereix noves dades de la situació epidemiològica del municipi. A data de 5 de novembre el número era de 841 casos. Aquesta setmana el número de pacients perpetuencs ingressats a centres hospitalaris és de 20, un d'ells es troba a la UCI i cal lamentar una defunció durant el dia d'ahir vinculada al brot a la Residència La Florida.

Del 26 d’octubre a l’1 de novembre es van realitzar al municipi 682 PCRs, de les quals el 12,69% van ser positives. La mitjana d’edat dels casos positius ha estat de 37,5 anys. A la ciutat s’han fet des del mes de març fins ara un total de 8.432 PCRs i 360 texts d'antígenmts, de les quals el 8,54% ha donat positiu. La mitjana d’edat dels casos confirmats és de 43,5 anys i el 51,42% dels casos han estat dones. Santa Perpètua ha registrat 36 defuncions des de l’inici de la pandèmia fins al 5 de novembre.

El brot a la Residència La Florida afecta a 23 residents i deu treballadors

El brot de coronavirus a la Residència La Florida afectava ahir dijous 5 de novembre a un total de 23 residents i a deu treballadors. La directora de l’equipament, Isabel Castro, ha comunicat la defunció d’una resident i ha volgut mostrar el seu condol a la família. La directora va explicar que l’alarma va saltar el 19 d’octubre quan una resident que va ser traslladada a l’hospital per una caiguda, va donar positiu de Covid-19. Precisament aquesta ha estat la víctima que és la primera que mor en una residència del municipi a causa del coronavirus.

La directora ha detallat  que “després de gairebé quinze dies, la situació majoritàriament continua estable”, tot i que hi ha sis persones ingressades a centres hospitalaris. Els professionals de l’ABS Santa Perpètua es troben en contacte permanent amb l’equip de la residència i, des del mes de març, realitzen el control diari de les persones residents, segons ha detallat la directora que s’ha mostrat “molt agraïda pel suport rebut per part de Salut, del CAP i de l’Ajuntament”. 

Des de que es va detectar el primer cas positiu, s’han anat realitzant proves diagnòstiques als residents i treballadors que havien donat negatiu. Castro ha assenyalat que per poder continuar prestant el servei, la Residència ha realitzat noves contractacions i que també compta amb dues persones de reforç del Servei d’Atenció Domiciliària, aportades per la Generalitat. La residència té 39 places residencials i gairebé una trentena de treballadores.

Divuit grups escolars confinats

Santa Perpètua comptava ahir amb divuit grups escolars confinats de set centres educatius diferents, segons dades de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya i de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Santa Perpètua La xifra s’ha quadruplicat en relació a fa quinze dies, dades que demostren que hi ha una correlació molt gran entre la incidència de la pandèmia i l’afectació en els centres educatius. L’Institut Estela Ibèrica compta amb set cursos confinats, mentre que a l’INS Rovira-Forns hi ha tres grups. L’Escola La Florida té tres grups, el Col·legi Sagrada Família, dos; i l’Escola Santiga, l’Escola Santa Perpètua i Barcanova una aula confinada cadascuna. La secretària general del Departament d’Educació de la Generalitat, Núria Cuenca, va informar de l’actualització de les afectacions en els centres educatius en relació a la Covid-19. Cuenca va afirmar el 4 de novembre que es “confirma que les mesures que estem prenent a les escoles estan funcionant. Seguim sense tenir contagis intraescolars. Tots els contagis ens venen de fora de les escoles”. D’altra banda, també ha anunciat la suspensió de les eleccions als consells escolars, que se celebren cada dos anys i que havien de fer-se aquest mes de novembre.


Foto: Prova PCR feta a un centre educatiu de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]

L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB
15 Abr 2024 17:16 - RedaccióL'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha renovat el Segell Infoparticipa com a reconeixement a [ ... ]

Joventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès
15 Abr 2024 10:06 - RedaccióJoventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès

Avui 15 d'abril s'han obert les inscripcions per participar al Taller Em comprenc, eines per a [ ... ]