hola

 

La Residència La Florida ha informat d'un brot de coronavirus al centre que afecta a un total de dinou residents i a nou treballadors positius. La directora de l’equipament, Isabel Castro, ha explicat que la gran majoria dels residents positius són asimptomàtics o presenten símptomes lleus i ha fet una crida a la tranquil·litat de les famílies. Els professionals de l'ABS Santa Perpètua es troben en contacte permanent amb l'equip de la residència i, des del mes de març, realitzen el control diari de les persones residents, segons ha detallat la directora que s'ha mostrat “molt agraïda pel suport rebut per part de Salut”. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha lamentat la situació i ha manifestat que el Consistori s'ha posat a disposició del centre per tot allò que necessiti.

La directora de la residència ha explicat que l'alarma va saltar dilluns de la setmana passada quan una resident que va ser traslladada a l'hospital per una caiguda, va donar positiu de Covid-19 a la PCR que li van fer. L'endemà al matí, personal de l'ABS Santa Perpètua va realitzar les proves a tots residents i personal. Els resultats van trigar 48 hores en arribar i van desvetllar divuit positius, catorze de residents i quatre de personal. “Immediatament vam aïllar a la segona planta del centre els residents positius”, ha detallat Isabel Castro que ha afegit que des de l'ABS es va decidir repetir les PCR negatives per tal de contrarestar possibles falsos negatius. Així es va fer i ahir dilluns es van conèixer cinc nous positius d’entre els residents que inicialment havien donat negatiu, a més d’altres cinc de personal del centre que van donar positiu al cribatge ràpid d’antígens.

La directora del centre ha detallat que la gran majoria dels residents positius es mostren asimptomàtics o amb simptomatologia lleu i estan evolucionant bé. “Els primers deu dies són importants i els més crítics, però confiem que l'evolució serà bona, d'acord al seguiment mèdic diari que s'està realitzant”, ha asseverat Castro.

La Residència La Florida està ubicada a la plaça Alta i disposa de 39 places residencials i gairebé una trentena de persones treballadores.


Foto: Residència de la Florida  / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]