hola

Més de 700 alumnes de l'Institut Estela Ibèrica s'han vist obligats a romandre avui a casa després de l'acte de vandalisme sofert aquest cap de setmana a l'edifici d'aquest centre educatiu. Algú s'ha colat a la sala dels dipòsits de gasoil i ha encès un petit foc sota un dels dipòsits que s'ha anat escalfant fins a desfer-se i provocar un vessament. Les flames van arribar al sostre de l'habitació i, per sort, van fondre la canonada de l'aigua que va apagar el foc. El resultat són un vessament de 1.000-1.500 litres de gasoil i una xifra indeterminada d'aigua que va inundar tota la primera planta de l'edifici i un dels patis.

Hores d'ara, tot el centre està obert ventilant-se i l'empresa de neteja està actuant de valent per poder eliminar tots els residus. L'equip directiu compte amb un mesurador de la qualitat de l'aire per assegurar quan podran tornar a obrir les aules.

Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets i des de la direcció de l'INS Estela Ibèrica es demana que si alguna persona té qualsevol informació al respecte la faci arribar al cos policial perquè "actes vandàlics com aquests no només no es poden consentir sinó que s'han de perseguir". Tota la comunitat educativa lamenta aquests fets, ha insistit.

Des del centre educatiu han explicat que la veu d'alarma la va donar l'encarregada del bar del centre que va entrar ahir dilluns al centre amb la intenció de netejar la zona. També s'apunta que el tipus de terra és molt porós i que el gasoil ha penetrat i que s'està estudiant la possibilitat de polir el terra per eliminar l'olor de gasoil. Tota la fusteria també ha quedat greument afectada. De moment, es desconeix quan podrà tornar l'alumnat a l'Institut Estela Ibèrica.


Foto: Una de les dependències del centre educatiu on es va vessar gasoil / INS Estela Ibèrica

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal tancarà del 9 al 15 d'agost
30 Jul 2021 08:55 - NataliaEl Mercat Municipal tancarà del 9 al 15 d'agost

La Regidoria de Comerç ha informat que el Mercat Municipal romandrà tancat per vacances durant la [ ... ]

El ingressos per Covid-19 augmenten a l'Hospital de Mollet
29 Jul 2021 08:34 - NataliaEl ingressos per Covid-19 augmenten a l'Hospital de Mollet

L'Hospital de Mollet, el de referència a Santa Perpètua, ha augmentat el nombre d'ingressos per Covid-19 [ ... ]

Les sol·licituds de beca de menjador pel proper curs han augmentat més d’un 7%
28 Jul 2021 11:33 - NataliaLes sol·licituds de beca de menjador pel proper curs han augmentat més d’un 7%

Les sol·licituds per disposar a l’ajut individual de menjador han tornat a incrementar-se durant [ ... ]