hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert una segona convocatòria de presentació de sol·licituds de subvencions destinades al comerç local per fer front a la Covid-19. La nova convocatòria està dotada amb 29.500 euros i inclou com a novetat la subvenció del 25% de la taxa de residus comercials corresponent a l’exercici de 2020, per a aquells establiments que es van veure obligats a tancar la seva activitat durant el període de confinament. Aquesta nova convocatòria, a l’igual que l’anterior, s’inclou en el Pla de xoc aprovat pel Ple de la Corporació.

El programa està destinat a ajudar al manteniment del teixit comercial i reprendre l’activitat econòmica de Santa Perpètua després de la situació derivada de l’emergència sanitària de la Covid-19. Les bases estableixen dues línies d’ajut. La primera relativa a l’adaptació del comerç local a la situació provocada per la Covid-19. L’import de la subvenció anirà destinat a sufragar les despeses i les mesures encaminades a la protecció de treballadors i usuaris en la lluita contra la Covid-19 com ara material fungible com productes monodosis restauració, gels, guants, mascaretes o material d’un sol ús. També se subvencionarà material inventariable com els elements materials necessaris per redistribuir la circulació de les persones pel local, màquines desinfectants, planxes de roba verticals, o mampares de protecció amb durabilitat superior a l’any. La convocatòria també subvenciona serveis externs per a adaptar-se a la situació, per exemple, creació i/o adaptació de la pàgina web, despeses en adaptació de la carta (codi QR), o desinfecció de locals. Les bases preveuen la subvenció del 50% d’aquestes despeses, amb un màxim de 500 euros per establiment.

La segona línia d’ajuts se centra en la possibilitat de sol·licitar una subvenció per immoble del 25% de la taxa de residus comercials corresponent a l’exercici d’enguany, d’aquells establiments que es van veure obligats per llei a tancar durant el confinament.

El termini de presentació de sol·licituds es va obrir el 8 d’octubre i estarà vigent fins al 6 de novembre de 2020 o fins a l’esgotament de la dotació econòmica. Les sol·licituds s’han de presentar de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament (https://seu.staperpetua.cat). La data màxima de justificació serà el 4 de desembre de 2020. La resolució es farà per ordre de presentació de les sol·licituds i fins esgotar el pressupost existent.

“L’atorgament d’aquestes subvencions pretén assolir un objectiu d’interès social o utilitat pública, que no és un altre que ajudar al manteniment del teixit comercial local i reprendre l’activitat econòmica del municipi, que s’han vist alterats com a conseqüència de les mesures de l’estat d’alarma que han obligat a tancar establiments o a reduir-ne l’activitat i han restringit els moviments de les persones amb la conseqüent disminució d’ingressos que això comporta”, segons ha destacat la Regidoria de Comerç. Per a consultes i més informació, cal adreçar-se a comerc@staperpetua.cat.


Foto: Mesures per fer front a la Covid-19 en un comerç de la localitat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament denuncia la situació de les persones amb discapacitat i se suma a la campanya 'No som invisibles'
01 Des 2020 10:57 - RedaccióL'Ajuntament denuncia la situació de les persones amb discapacitat i se suma a la campanya 'No som invisibles'

L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la campanya de Dincat #NosomInvisibles amb motiu del Dia [ ... ]

Santa Perpètua commemora el Dia Mundial contra la Sida
01 Des 2020 09:40 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Mundial contra la Sida

Avui és 1 de desembre, Dia Mundial de la lluita contra la Sida. Per aquest motiu, la façana de l’Ajuntament [ ... ]

Unes 450 persones han participat aquest matí al cribatge massiu contra la Covid-19 al municipi
01 Des 2020 12:46 - RedaccióUnes 450 persones han participat aquest matí al cribatge massiu contra la Covid-19 al municipi

Avui ha començat a Santa Perpètua el cribatge massiu per detectar possibles casos asimptomàtics de [ ... ]