hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha anunciat que lluitarà per tal que el CAP La Florida es posi en marxa en la major brevetat possible i ho farà de la mà de les associacions veïnals perpetuenques que també reclamen la recuperació dels serveis sanitaris públics a la localitat. La regidora de Salut, Sandra Gómez, considera que una localitat amb els habitants que té Santa Perpètua necessita que els dos centres de salut públics estiguin oberts i donant els serveis habituals d'abans de la pandèmia.

El CAP La Florida atén un 30% de la població perpetuenca de pràcticament tots els barris i roman tancat des del mes d'abril. Actualment només acull les urgències de cap de setmana i festius, en horari de 8 a 20 hores. L'horari que va establir l'Institut Català de la Salut (ICS) a l'inici de l'emergència sanitària. Ajuntament i veïnat consideren que durant els primers mesos de l'emergència sanitària era comprensible que es donés una redistribució de personal i de serveis per minimitzar l'impacte del virus entre el col·lectiu mèdic i de pacients, però ara ja toca recuperar horaris i serveis.

El CAP Santa Perpètua està assumint els pacients dels dos centres però sense que hi hagi cap augment de personal. És més quan s'han fet proves massives de PCR en localitats veïnes, s'han reclamat a professionals del centre perpetuenc per fer-les, minvant encara més la dotació sanitària al municipi. La crítica a l'ICS també ve perquè no ha cobert les baixes de personal que es registren hores d'ara en els centres sanitaris perpetuencs.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha demanat una reunió amb els responsables de l'ICS per fer arribar el seu malestar pel fet que el CAP La Florida continuï tancat tot i que la previsió era que el 14 de setembre tornés a obrir. D'altra banda, les entitats veïnals es van reunir el 16 de setembre amb l'Ajuntament de Santa Perpètua per tal d'establir una estratègia comuna i exigir la recuperació dels serveis sanitaris públics a la localitat i apostar perquè el CAP La Florida es transformi en CUAP (centre d'urgències d'atenció primària). Les associacions veïnals de Can Folguera, Centre Vila, La Creueta, La Florida i Gaudeix Mas Costa han creat un grup de treball conjunt.

Una de les primeres accions de l'Ajuntament amb les entitats veïnals serà la presentació al Ple d'una proposició per reclamar a l'ICS la reobertura ja del CAP La Florida amb es mateixos equips i serveis que tenia al març, segons ha explicat la regidora de Salut, Sandra Gómez.

Les entitats es queixen d'una pèssima i tardana atenció telefònica i que no es té en compte que no tothom té accés a la pàgina web La Meva salut. Alguns aspectes a millorar són el cribratge a les portes del CAP que deixa a persones malaltes al carrer davant la pluja o el fred i també assegurar el dret a la confidencialitat dels pacients, com apunta Gómez.

La reobertura del CAP La Florida es demana que sigui amb tots els serveis que abans es prestaven com el d'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR). La regidora de Salut ha explicat que aquest és un servei que s'ha deixat de donar durant tots aquests mesos.

Proposició municipal

Aquesta tarda el Ple de la Corporació Local tractarà una proposició en la qual s'exigeix a la Generalitat la reobertura immediata del CAP de La Florida, amb la dotació de professionals necessaris per al retorn a l’activitat d'atenció presencia, incloent-hi els serveis d’Assistència de Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i la recuperació dels serveis d’urgències com a serveis sanitaris bàsics. També s'insta al Departament de Salut de la Generalitat que garanteixi l'atenció sanitària continuada i l'assistència al municipi de Santa Perpètua de Mogoda, designant el Cap de La Florida com a Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), preveient les inversions necessàries per a la seva adequació i la contractació del personal sanitari necessari, durant l’any 2020.

I per últim es demana el reforç del personal sanitari del CAP Santa Perpètua, si cal amb la contractació de nou personal sanitari i administratiu.

El Ple es comprometrà a donar suport a les a les reivindicacions i les mobilitzacions del moviment veïnal de la ciutat, en demanda de la reobertura immediata del CAP de La Florida i la seva transformació en un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), i el reforç del CAP Santa Perpètua.


Foto: Cap la Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut realitza avui la segona sessió de cribratge intensiu de Covid-19
02 Des 2020 13:56 - RedaccióSalut realitza avui la segona sessió de cribratge intensiu de Covid-19

Continua avui a Santa Perpètua el cribratge massiu per detectar possibles casos asimptomàtics de Covid-19. [ ... ]

L’Ajuntament aprova el projecte de la nova seu de Mogoda Serveis
02 Des 2020 13:03 - RedaccióL’Ajuntament aprova el projecte de la nova seu de Mogoda Serveis

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat de manera inicial [ ... ]

L'AEU programa avui al Teatre del Centre la primera sessió del Monogràfic sobre Domènech i Montaner
01 Des 2020 13:29 - RedaccióL'AEU programa avui al Teatre del Centre la primera sessió del Monogràfic sobre Domènech i Montaner

L’Aula d'Extensió Universitària durà a terme aquest mes de desembre el monogràfic que tenia previst [ ... ]