hola

L’inici del curs 2020-2021 ha estat marcat per les mesures de prevenció degut a la Covid-19, que ha provocat, entre d’altres, l’esglaonament en entrades i sortides i accessos diferenciats per grups d’edat, l’ús de mascaretes i les distàncies de seguretat fins i tot en el pati entre els grups estables. Les escoles han hagut de tirar d’enginy per encaixar totes les mesures en els seus edificis i amb els seus claustres. Tot i la incertesa inicial l’alumnat ha seguit les indicacions i s’estan duent a terme les classes sense cap tipus d’entrebanc, segons informa l’Ajuntament.

Malgrat tot, ja en els primers dies d’escola van sorgir els primers casos d’alumnat contagiat que, seguint el protocol per a aquests casos, ha obligat a tancar grups i a fer proves PCR a companys i educadors que també estan confinats.

Segons informen els Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a data 23 de setembre, hi ha vuit grups classe tancats a casa perquè algun dels seus membres ha donat positiu de la Covid-19. Per centres educatius, hi ha tres classes confinades a l’Escola Tabor, dues al Col·legi Sagrada Família, dues a l’Escola Bernat de Mogoda i una a l’INS Rovira-Forns. La Generalitat ha fet les proves a la majoria d’aquests grups que han donat negatiu, fet que corrobora que a les escoles s’estan fent bé les mesures de prevenció, segons apunta la Regidoria d’Educació.

Es dona la circumstància que tres d’aquests grups confinats a la Tabor i al Sagrada Família estan connectats entre ells. La Generalitat ha informat que en aquest cas el contagi inicial es va produir fora dels centres escolars.

L’Ajuntament també va informar el 15 de setembre del primer cas positiu en l’etapa de 0 a 3 anys. Un nadó de l’Escola Bressol Municipal L’Espiga. En aquest cas, les proves PCR per als companys de l’afectat i per a totes les educadores del centre van donar negatives, segons han informat fonts municipals.

Des de la Regidoria d’Edu­cació, es fa una crida a la responsabilitat de les famílies amb les mesures de prevenció que exigeix la situació epidemiològica. El regidor d’Educació, Pere Garcia, recorda que “els centres educatius han pres totes les possibles mesures per minimitzar el risc de contagi i des de l’Ajuntament hem intensificat la desinfeccció d’aquests edificis”, però que si un infant presenta alguna simptomatologia compatible amb la Covid-19 ha d’anar al metge i si ha estat en contacte amb un positiu ha de guardar la quarantena sense sortir del seu domicili. “En aquest sentit els pares han de ser molt responsables en el compliment de totes les mesures de prevenció”, ha reiterat el regidor.

Foto: Alumnat amb mascareta a un centre educatiu de la ciutat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal tancarà del 9 al 15 d'agost
30 Jul 2021 08:55 - NataliaEl Mercat Municipal tancarà del 9 al 15 d'agost

La Regidoria de Comerç ha informat que el Mercat Municipal romandrà tancat per vacances durant la [ ... ]

El ingressos per Covid-19 augmenten a l'Hospital de Mollet
29 Jul 2021 08:34 - NataliaEl ingressos per Covid-19 augmenten a l'Hospital de Mollet

L'Hospital de Mollet, el de referència a Santa Perpètua, ha augmentat el nombre d'ingressos per Covid-19 [ ... ]

Les sol·licituds de beca de menjador pel proper curs han augmentat més d’un 7%
28 Jul 2021 11:33 - NataliaLes sol·licituds de beca de menjador pel proper curs han augmentat més d’un 7%

Les sol·licituds per disposar a l’ajut individual de menjador han tornat a incrementar-se durant [ ... ]