hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha concedit cinc ajudes a projectes de cooperació internacional presentats a la convocatòria de 2020 per quatre entitats diferents. La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional destinarà 80.000 euros durant aquest exercici.

L'ONGD Alkaria rebrà subvenció per a dos projectes i és l'entitat que més ajut obtindrà. Es tracta de dos projectes que són continuïtat dels mateixos ja endegats: la quarta fase de l'espai educatiu Solidaritat i Cooperació a l'assentament informal de refugiats sirians Ibrahim Taleb al Líban i la segona fase de Reforçar l’apoderament socioeconòmic i educatiu de les dones del departament de Velingara al Senegal. El projecte al Líban té un pressupost total de 22.825 euros i rebrà una subvenció de 16.079,02 euros, mentre que el de Senegal disposa d'un pressupost de 18.880 euros i l'ajut concedit és de 12.649,43 euros. El projecte d'espai educatiu al Líban va començar el 2017 amb aportacions de l'Ajuntament perpetuenc. Aquest cop s'ha decidit fer una donació d’aliments si els alumnes compleixen una assistència mínima.

L'ONGD SPSolidària tindrà suport municipal per al projecte Millora de l'eficiència i sostenibilitat del sistema energètic d'obtenció d'aigua potable de Dafort, a Mauritània. El projecte, que necessita 35.000 euros i se li ha concedit una subvenció de 25.727,66 euros, consisteix a canviar tres bombes extractores de gas-oil per un sistema energètic híbrid de tres generadors solars i un grup de rescat.

L'ONGD Asperpol ha aconseguit també un ajut de l'Ajuntament de Santa Perpètua per fer front al projecte Asperpol per Gàmbia 2020. D'un pressupost total de 28.000 euros, rebrà una subvenció de 19.724,54 euros. Aquest any, els esforços d'Asperpol se centren en la rehabilitació de la Clínica de Pakali Ba, concretament de l'edifici on es fan les intervencions i els parts. Aquest centre sanitari atén unes 15.000 persones. Actualment, la situació d'insalubritat en unes instal·lacions sense aigua potable, electricitat i amb humitats arreu posa en perill la salut de les dones que donen a llum i de totes les que són ateses.

I la darrera proposta que rep subvenció aquest 2020 per part de l'Ajuntament és de la Fundación Vicente Ferrer per un projecte d'habitatge digne i sanejament a la zona d'Anantapur a l'Índia que ha obtingut 5.819,35 euros d'ajut d'un total de 10.000 pressupostats.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha explicat que aquest 2020 l'Ajuntament dedica 80.000 euros a cinc projectes de cooperació internacional presentats per diverses ONGs.

Líban Senegal, Mauritània, Gàmbia i l'Índia són els països que es beneficiaran de diversos projectes executats per diverses entitats amb subvenció de l'Ajuntament de Santa Perpètua.


Foto: Un dels projectes subvencionats / 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut realitza avui la segona sessió de cribratge intensiu de Covid-19
02 Des 2020 13:56 - RedaccióSalut realitza avui la segona sessió de cribratge intensiu de Covid-19

Continua avui a Santa Perpètua el cribratge massiu per detectar possibles casos asimptomàtics de Covid-19. [ ... ]

L’Ajuntament aprova el projecte de la nova seu de Mogoda Serveis
02 Des 2020 13:03 - RedaccióL’Ajuntament aprova el projecte de la nova seu de Mogoda Serveis

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat de manera inicial [ ... ]

L'AEU programa avui al Teatre del Centre la primera sessió del Monogràfic sobre Domènech i Montaner
01 Des 2020 13:29 - RedaccióL'AEU programa avui al Teatre del Centre la primera sessió del Monogràfic sobre Domènech i Montaner

L’Aula d'Extensió Universitària durà a terme aquest mes de desembre el monogràfic que tenia previst [ ... ]