hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha publicat aquest mes d'agost un Ban Municipal amb les noves mesures per a la lluita contra la propagació de la Covid-19, decretades per la Generalitat en coordinació amb el Ministeri de Salut, vigents des del 18 d’agost. L'alcaldessa també va enviar una carta a les famílies amb fills d'entre 15 i 20 anys per tal que els joves respectin les normes sanitàiers i el descans de la ciutadania.

La prohibició del consum de begudes alcohòliques a la via pública i de fumar en espais públics quan no es pugui garantir la distància mínima de 2 metres entre les persones són algunes de les noves mesures que recull el Ban Municipal, juntament amb altres recomanacions com la limitació de les trobades socials fora del grup de convivència estable i la limitació, en tot cas, a un màxim de deu persones. El document també inclou les noves restriccions en activitats d’hoteleria i restauració com garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra i entre taules o agrupacions de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. A més, es detalla el nou horari màxim de tancament dels establiments a la una de la matinada, sense que es puguin admetre nous clients a partir de la mitjanit.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, recorda al Ban que en les darreres setmanes han augmentat el nombre de contagis i d’ingressos hospitalaris per coronavirus, i «Santa Perpètua no ha estat una excepció» «encara que no ens trobem dins de l’àrea de restriccions de molts municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona». La primera edil ha recordat que l’etapa de la ‘nova normalitat’ «s’ha caracteritzat per un relaxament social generalitzat en el compliment de les normes sanitàries de seguretat i un canvi substancial en el perfil dels portadors i dels malalts de la Covid-19, bàsicament asimptomàtics, i una baixada considerable de la mitjana d’edat». «La nova situació està posant en perill tot el que havíem avançat en la lluita contra la pandèmia i els grans esforços realitzats fins al moment», expressa el ban que afegeix que «ni el conjunt de la societat, ni l’activitat econòmica i social, es pot permetre tornar enrere» i reitera les crides a la responsabilitat de la ciutadania. «Entrem en una fase de la lluita contra el coronavirus en què és clau el compromís de tothom en extremar la precaució i evitar nous contagis i pèrdua de vides humanes. Siguem molt prudents en benefici de tothom», clou el Ban.

Carta per conscierciar el jovent

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha enviat una carta a les famílies del municipi amb fills d’entre 15 i 20 anys per demanar a pares, mares i tutors «que consciencieu als vostres fills i filles de la importància de respectar les normes sanitàries per evitar l’expansió del virus, respectar l’espai urbà i el descans de la ciutadania». «Entre l’administració i les famílies podem fer un treball conjunt per aturar la pandèmia i vetllar per la salut de tothom», afegeix la primera edil que recorda a les famílies que a les darreres setmanes s’ha constatat un increment important de nous contagis per Covid-19 a la ciutat. L’alcaldessa assenyala la problemàtica que representa la reunió de jovent a les nits a l’espai públic sense respectar les normes sanitàries i informa que des de l’Ajuntament s’estan rebent moltes queixes del veïnat del municipi per aquest motiu. «El famós ‘botellón’ pot ser un important nucli de contagis i, molt recentment, ha estat prohibit per la Generalitat de Catalunya», recorda.

L’alcaldessa també informa a les famílies que en «aquesta darrera onada de nous contagis, l’edat mitjana ha baixat de forma important, la majoria d’ells es donen en la franja de 16 a 30 anys». Això indica que no està afectant de forma tan dramàtica a la nostra gent gran, però alhora vol dir que «en la majoria de casos els símptomes són lleus, és més difícil detectar la malaltia i hi ha molts asimptomàtics». «Si no es prenen les mesures sanitàries, és possible que moltes persones estiguin contagiant a d’altres sense saber-ho», destaca Isabel Garcia que clou la carta agraint la col·laboració de les famílies i recordant la importància de «respectar les mesures sanitàries bàsiques de mascareta, distància social i rentada de mans».


Foto: Aquest mes han entrat en vogor noves mesures en la restauració / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nou grup de trobades de mares i pares d'adolescents
17 Abr 2024 10:50 - RedaccióNou grup de trobades de mares i pares d'adolescents

Aquesta primavera el programa SPM en família que organitza el Servei d'Orientació i Acompanyament [ ... ]

L'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat
15 Abr 2024 17:36 - RedaccióL'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat

L’Institut Estela Ibèrica organitza jornada de portes obertes per a Batxillerat i cicles formatius [ ... ]

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]