hola

La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha signat un conveni amb l'ONGD local SPSolidària a través del qual es farà un projecte als campaments de refugiats sahrauís a Algèria. Es tracta de la construcció d'un magatzem i dos molins que permetrà moldre els cereals que Nacions Unides fa arribar als campaments com a un dels elements bàsics de la nutrició del poble sahrauí. El fet d'enviar el gra i no la farina limita les possibilitats d'elaboracions i d'ingesta sobretot per part de la població més vulnerable com són infants i gent gran.

El Consell de la Daira dels campaments de Tindouf va fer la petició d'aquest nou equipament, que es gestionarà de manera pública i sota la responsabilitat del Consell, en la missió política-tècnica del consistori perpetuenc del 2018. El projecte porta per títol Promoció de l'economia pública per al desenvolupament social. Dotació de molins de gra per a les dones de Tifariti. L’Ajuntament el subvencionarà amb un import màxim de 9.000 euros.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, considera que aquest és un projecte molt interessant perquè la construcció d'un petit magatzem amb dos molins de gra que gestionaran les dones del campament de Tifariti.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha escollit SPSolidària per realitzar aquest projecte degut a l'experiència en programes diversos als campaments de refugiats sahrauís. La presidenta de l'ONGD. Lídia Aymerich, ha explicat que el compromís de Santa Perpètua era ferm i les obres del magatzem ja van començar abans de l'estiu per evitar els mesos de calor insuportable. Aymerich diu que és un projecte que els fa molta il·lusió perquè se centra en el benestar i l'alimentació de les persones refugiades.

Des de SPSolidària han explicat que l'ONU envia els sacs de cereals en gra i això dificulta la seva utilització ja que per coure'l es necessita molta energia i molt de temps i costen molt de pair. Aymerich ha recordat que la petició la va fer l'alcaldessa de Tifariti convençuda que si es pogués fer farina seria millor sobretot per a la infància i la gent gran.

Aquest projecte senzill compleix nou dels Objectes de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. La presidenta de SPSolidària ha destacat que es millora l'alimentació, la igualtat de gènere, es dona impuls econòmic, es minva la desigualtat entre famílies i és reforça les institucions dels campaments.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es redueixen a quatre els grups escolars confinats al municipi
23 Oct 2020 09:32 - RedaccióEs redueixen a quatre els grups escolars confinats al municipi

  Santa Perpètua compta aquesta setmana amb quatre grups escolars confinats de quatre centres educatius [ ... ]

El 10,9% de les 663 PCR realitzades la setmana passada van donar positiu
23 Oct 2020 11:07 - RedaccióEl 10,9% de les 663 PCR realitzades la setmana passada van donar positiu

La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez ha explicat que des del Servei de Vigilància Epidemiològica [ ... ]

Afectacions aquest cap de setmana a la línia de Rodalies R3
23 Oct 2020 09:22 - RedaccióAfectacions aquest cap de setmana a la línia de Rodalies R3

Rodalies de Catalunya ha informat en un comunicat d’afectacions al servei de la línia R3 durant aquest [ ... ]