hola

Santa Perpètua ha superat aquesta setmana els 160 casos positius de la Covid-19, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, que actualitza el mapa diàriament. Les dades de casos sospitosos acumulats des de l’inici de la pandèmia arribaven aquest 16 de juliol als 1.184. Aquests casos corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un o una professional de la salut els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica (PCR, test ràpid o test ELISA) amb resultat positiu i tampoc han estat confirmats per cap epidemiòleg o epidemiòloga com a cas positiu.

L’Observatori de Desenvolupament Local ofereix setmanalment les dades per conèixer l’impacte de la Covid-19 a Santa Perpètua. Aquest dilluns 13 de juliol registrava 149 casos positius i 1.132 sospitosos, mentre que 3 dies després el Mpaa de la Generalitat anunciava 165 positius i 1.184 sospitosos. Durant tot el mes de juny es van comptabilitzar només sis casos nous. A l’espai web de l’observatori podeu consultar dades actualitzades dels efectes del coronavirus al municipi i dades de salut (evolució i número de casos, casos per gènere o el mapa a temps real).

D’altra banda, l’Hospital de Mollet ha anunciat que continua l’estabilitat amb només dos ingressos al centre motivats per la Covid-19.

Els casos augmenten en es últims dies i la Generalitat i altres governs autonòmics han imposat l’ús de la mascareta obligatòria tan a l’exterior com a l’interior d’espais d’ús públic, tot i que es pugui mantenir el distanciament social. A Catalunya es efectiva des de la setmana passada per als majors de sis anys. Els que incompleixin la normativa se’ls sancionarà amb 100 euros.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha demanat a la ciutadania perpetuenca que “sigui conscient que la Covid-19 continua al carrer i que tothom ha d’actuar en consciència per evitar la possible propagació d’aquest virus”. Per això ha insistit que “la prevenció en tot moment, el portar la mascareta ben posada, rentar-se les mans sovint i mantenir la distància social en totes les situacions és la clau en aquesta fase de l’emergència sanitària”. Garcia ha subratllat que cal recordar a totes les famílies que han passat pel tràngol de perdre algun familiar per la Covid-19 i a totes les persones que des del minut zero s’han jugat la seva salut per cuidar-nos.


Foto: L'ús de mascareta és obligatori / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]