hola

La Xarxa de Suport Mutu ha acabat la seva tasca al juny coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma que es va decretar a mitjans de març per la pandèmia originada per la Covid-19. Aquesta iniciativa solidària de Santa Perpètua va rebre un total de 120 trucades al telèfon de la xarxa i va realitzar 210 serveis durant el confinament. Una cinquantena de persones han estat vinculades d’una manera o un altre a aquesta Xarxa de Suport Mutu. Altres dades d’aquesta iniciativa han estat el suport telefònic que han fet les persones voluntàries (45), trucades més serveis (255), persones que es van posar en contacte a través del WhatsApp (54) o persones interessades en ser voluntàries (70). Els darrers dies encara quedaven dotze voluntaris realitzant serveis per a la ciutadania del municipi.

Durant el mes de maig va baixar notablement els serveis del voluntariat. Des de l’11 de maig que la ciutadania ja va començar a sortir al carrer, alguns van prescindir del voluntariat i van tornar a realitzar ells mateixos la compra. També es va donar la circumstància que alguns voluntaris també es van incorporar a la feina i no van poder continuar fent aquesta acció solidària.

El Punt de Voluntariat, depenent de l’Àrea de Ciutadania i Serveis a les persones, ha enviat una carta als voluntaris que han format part d’aquesta xarxa i els recorda que l’acció del voluntariat hauria de fer-se a través d’entitats sense ànim de lucre (associacions, fundacions...) tal i com recull la llei del voluntariat.

El Punt de Voluntariat de Santa Perpètua ofereix suport i assessorament a totes aquelles persones que d’una manera o altra vulguin continuar fent voluntariat, ja sigui en alguna associació, constituint una de nova o a través de grups informals vinculats a altres entitats.


Foto: Un voluntari de la xarxa fent la compra durant l'estat d'alarma / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es redueixen a quatre els grups escolars confinats al municipi
23 Oct 2020 09:32 - RedaccióEs redueixen a quatre els grups escolars confinats al municipi

  Santa Perpètua compta aquesta setmana amb quatre grups escolars confinats de quatre centres educatius [ ... ]

El 10,9% de les 663 PCR realitzades la setmana passada van donar positiu
23 Oct 2020 11:07 - RedaccióEl 10,9% de les 663 PCR realitzades la setmana passada van donar positiu

La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez ha explicat que des del Servei de Vigilància Epidemiològica [ ... ]

Afectacions aquest cap de setmana a la línia de Rodalies R3
23 Oct 2020 09:22 - RedaccióAfectacions aquest cap de setmana a la línia de Rodalies R3

Rodalies de Catalunya ha informat en un comunicat d’afectacions al servei de la línia R3 durant aquest [ ... ]