hola

La Junta de Portaveus ha fet pública una declaració en relació al 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. El text va ser llegit per l'alcaldessa abans del ple del mes de juny. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda es referma, un cop més, en el seu suport a la diversitat sexual i de gènere, des de la vessant del seu orgull de ser i de mostrar-se al món tal com són.

La declaració subratlla que les persones LGTBI també s’han vist afectades per la situació excepcional provocada per la pandèmia de la COVID-19, ja que "el confinament ha fet aflorar situacions de rebuig intrafamiliar, d’increment d’angoixa i de soledat, entre d’altres". Els grups municipals SPEC, Republicà, PSC i Cs consideren que, en una situació com l’actual, "és més important que mai vetllar per l’equitat social i pel respecte a la diversitat sexual i de gènere per corregir discriminacions derivades de la lògica heteropatriarcal". I declaren la seva voluntat de que "el col·lectiu LGTBI visqui lliure de LGTBIfòbies i gaudeixi avui i sempre de la seva dignitat humana i de la llibertat per estimar, sentir i expressar-se com desitgi".

La legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, però 76 estats del món encara prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGTBI i en alguns casos amb la pena de mort. Els grups municipals critiques que segueix havent intolerància, odi, discriminació i assassinats i que es normalitza el fet que hi hagi persones que es treguin la vida per la seva orientació sexual i identitat de gènere, com l’activista egípcia Sara Hegazy.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda continuarà treballant per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El Consistori afirma que es coordinarà amb el món municipalista i les altres administracions per assolir la integració i l'acceptació de les múltiples formes de vida, d’estimar i de ser i que continuarà dissenyant polítiques per la diversitat sexual i de gènere amb l’objectiu de transformar els drets formals del col·lectiu en realitats viscudes, visibles i acceptades socialment. "Perquè assolir i integrar la diversitat sexual i de gènere en la població, és sinònim d’obertura i progrés per a tota la societat, ja que els valors de la igualtat i l’equitat social són un indicador de salut en les societats democràtiques", segons declara la Junta de Portaveus.

L'acord de la junta és instar als governs de Generalitat i d'Espanya que facin complir les lleis vigents de vetlla pels drets de la ciutadania en matèria de LGTBI. Per la seva part, la Regidoria d’Igualtat es compromet a continuar fent difusió, sensibilització i fent visibles les campanyes a favor dels drets de les persones LGBTI per a garantir els seus drets i eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i a continuar donant suport i oferint serveis a la ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda que pateixi qualsevol tipus de discriminació.


Foto: Logotip de la campanya municipal Estima com vulguis / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua recupera el 2 de novembre les urgències nocturnes en el CAP la Florida
29 Oct 2020 14:25 - RedaccióSanta Perpètua recupera el 2 de novembre les urgències nocturnes en el CAP la Florida

Santa Perpètua recuperarà a partir del proper dilluns 2 de novembre les urgències nocturnes. Així [ ... ]

El Cementiri Municipal amplia horari i aplica mesures de prevenció per Tots Sants
29 Oct 2020 12:30 - RedaccióEl Cementiri Municipal amplia horari i aplica mesures de prevenció per Tots Sants

El Cementiri Municipal de Santa Perpètua amplia el seu horari amb motiu de la festivitat de Tots Sants. [ ... ]

L'Ajuntament amplia fins al 15 de novembre l'enquesta sobre hàbits de mobilitat escolar
29 Oct 2020 11:43 - RedaccióL'Ajuntament amplia fins al 15 de novembre l'enquesta sobre hàbits de mobilitat escolar

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha ampliat fins al 15 de novembre l'enquesta telemàtica sobre els hàbits [ ... ]