hola

El dia 20 de juny és el Dia Mundial de les persones refugiades i l'Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la declaració-manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) que recorda que el municipalisme català segueix treballant en defensa dels drets de les persones refugiades. L'Ajuntament de Santa Perpètua treballa a través de les entitats de cooperació del municipi en camps de refugiats com el Sàhara i el Líban, i en altres projectes arreu del món.

El manifest recorda que "la protecció de les persones que cerquen refugi és la clau de volta del sistema internacional dels drets humans, i una societat que defuig d’aquesta responsabilitat gira l’esquena a qualsevol anhel de justícia".

En la darrera gran migració cap a Europa, la Unió Europea i Turquia van arribar a un acord que ha deixat palès quatre anys després que "les polítiques de contenció (dins i fora de la UE) no funcionen i que qualsevol política migratòria que pretengui ser efectiva ha de prendre en consideració les vides que queden als marges". Per altra banda, la pandèmia de la Covid-19 ha suposat un dràstic increment de les vulneracions dels drets en les fronteres exteriors de la Unió Europea. El manifest de la FCCD denuncia que les poques ONG que han pogut seguir treballant sobre el terreny, són testimoni de devolucions en alta mar que posen en perill la vida de nombroses persones, infants i famílies senceres. Es denuncien també detencions il·legals, expulsions col·lectives i sense cap tipus de procediment administratiu, així com l’ús indiscriminat de la violència per part de cossos policials i de guardacostes. Subratlla també la massificació i les condicions inhumanes amb les que sobreviuen milers de demandats d’asil confinats en centres de reclusió i d’acollida.

El manifest relatiu al Dia de les persones refugiades puntualitza que "les expressions de xenofòbia i racisme no han parat de créixer i, a mesura que queden impunes, van guanyant terreny social". El nombre de morts a la Mediterrània segueixen creixent i els governs d’alguns països membres de la UE apliquen polítiques de mà dura i vulneració de drets en frontera, mentre que d’altres s’inhibeixen.

L’emergència no s’ha acabat i "conscients del que ens juguem com a societat, i amb la voluntat d’ajudar a expressar una consciència col·lectiva diferents a la que fins ara han mostrat els estats, des del municipalisme català, donem suport a la campanya #MónLocalRefugi promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament", afirma el manifest que subscriu l'Ajuntament de Santa Perpètua. Els consistoris es comprometem a seguir aportant recursos a la campanya del Fons Català adreçada a pal·liar el patiment humà en les rutes de fugida i en els països de primera acollida; i, a casa nostra, al desplegament d’accions de sensibilització i denúncia davant d’aquesta situació.


Foto: L'EMA va organitzar al febrer Itinerart, que refelxionaba sobre les persones refugiades / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els ingressos per Covid-19 a l'Hospital de Mollet gairebé es tripliquen en els darrers dies
20 Oct 2020 10:59 - RedaccióEls ingressos per Covid-19 a l'Hospital de Mollet gairebé es tripliquen en els darrers dies

El número de persones ingressades per Covid-19 a l'Hospital de Mollet gairebé s'ha triplicat en els [ ... ]

L'Ajuntament suspèn les activitats de la Gent Gran entre les noves mesures per fer front a la Covid
19 Oct 2020 16:07 - RedaccióL'Ajuntament suspèn les activitats de la Gent Gran entre les noves mesures per fer front a la Covid

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda suspendrà a partir de demà dimarts 20 d'octubre les activitats [ ... ]

Santa Perpètua commemora avui el Dia Mundial del Càncer de Mama
19 Oct 2020 13:16 - RedaccióSanta Perpètua commemora avui el Dia Mundial del Càncer de Mama

Aquest dilluns 19 d'octubre es commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama per conscienciar que cap [ ... ]