hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va estalviar un 11% de consum energètic l’any passat respecte el 2018, segons ha anunciat el regidor de Canvi Climàtic i Eficiència Energètica, Sergi Hernández. L’edil ha atribuït aquesta reducció, que també ha suposat un estalvi econòmic anual de 86.000 euros per a les arques municipals, a les mesures aplicades pel Consistori. Pel que fa a les emissions de CO2 també s’ha registrat una baixada del 6% en passar d’emetre al 2018 1.038 tones de CO2 a 978 tones de CO2 l’any passat, una reducció de 50 tones.

En termes absoluts, s’ha passat d’un consum de 9.675.319 kWh el 2018 a 8.585.452 kWh el 2019, que representa una reducció de kWh de l’11% dels consums energètics de l’Ajuntament. Aquesta comptabilitat energètica inclou electricitat, gas natural i combustible dels edificis de titularitat municipal, enllumenat públic i flota municipal, que inclou els vehicles propis, els de Mogoda Serveis i del transport urbà. El regidor de Canvi Climàtic i Eficiència Energètica ha atribuït aquesta bona dada especialment a “la baixada espectacular del consum de l’enllumenat públic, amb un descens del 30%”. Els altres consums també han baixat, però amb menor intensitat amb una reducció del 6% en els vehicles i un 2% en vehicles, ha afegit Hernández.

El regidor ha recordat l’aposta municipal per l’eficiència energètica i ha detallat que durant el 2019 les principals actuacions realitzades han estat la substitució de l’enllumenat convencional a tecnologia led a diferents quadres de polígons industrials i al nucli urbà, a més d’equipaments com l’Escola Santa Perpètua i l’edifici de l’Ajuntament. També s’ha millorat el control de les calefaccions, fet que ha suposat un estalvi a la majoria d’edificis, i s’han adquirit vehicles eficients per a la flota municipal, com elèctrics, híbrids i de gas natural comprimit.

Aquestes actuacions s’emmar­quen en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES), que es compromet a disminuir en un 20% el consum energètic i les emissions el 2020 amb referència al 2005. Sergi Hernández, ha insistit en “l’absolut compromís de l’Ajuntament en l’acció contra l’emergència climàtica” i ha assenyalat que les accions que recull el PAES “han fet que la petjada ecològica de la nostra ciutat s’hagi reduït considerablement en els darrers anys”“De fet, des de l’any passat, l’Ajuntament ha donat compliment al compromís del PAES i actualment ens situem en una disminució del 28% d’energia i del 77% d’emissions el 2019 respecte el 2005”, ha manifestat el regidor que ha assegurat que “encara hem i volem seguir millorant”. Hernández ha anunciat que la previsió d’aquest any és continuar amb la instal·lació de lluminàries led a la totalitat de l’enllumenat i a les escoles, així amb com la instal·lació d’un sistema fotovoltaic per autoconsum a l’escola Bernat de Mogoda.


Foto: En el carrer del Casal dels Mogoda  es van instal·lar lluminàries led / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]