hola

La Corporació local ha aprovat provisionalment per unanimitat el nomenclàtor de dues places situades a Centre Vila i a Can Folguera. La futura plaça ubicada entre els carrers de Martí Costa i d'Ignasi Iglesias, l’avinguda de Santiga i l’edifici del Vapor, portarà el nom de “Plaça del 8 de març, Dia internacional de la Dona treballadora” amb la voluntat d’homenatjar totes les dones i la seva lluita per la conquesta dels mateixos drets laborals.

D'altra banda, la plaça ubicada entre les avingudes de Mossèn Jacint Verdaguer, de Barcelona, el carrer Ramon Muntaner i la Plaça de Can Folguera, s'anomenarà “Plaça de les Tretze Roses” amb la voluntat d’homenatjar les tretze dones assassinades per la dictadura i que el passat 5 d’agost es va commemorar el 80 aniversari dels fets.

La regidora de Via Pública, Olga Valenzuela, va explicar que la plaça del 8 de març és resultant de l’operació urbanística que s’està realitzant al sector del Vapor, amb la remodelació de l’edifici per convertir-se en el futur Museu del Treball i la Indústria Viva. L'edil va recordar que "el contingut del museu posarà en valor que la majoria del personal treballador de la fàbrica van ser dones" i afegeix que el relat i la història del museu del Vapor haurà de posar en valor les condicions de vida i de treball de les dones. També va assenyalar que sense oblidar les dones que han treballat i treballen a pagès, el sector tèxtil va ser la porta d’entrada de la dona al món de la indústria i d’aquí, a qualsevol àmbit del món laboral.

Pel que fa a la plaça resultant de la reurbanització de la plaça de Can Folguera, limitada per l’Avinguda de Barcelona, l’Avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer, i el carrer de Ramon Muntaner es va aprovar el nom de plaça de les Tretze Roses "per tal de mantenir vius els valors republicans i homenatjar les persones que van morir a causa de la Guerra Civil i la dictadura per a defensar aquests valors de llibertat i igualtat", segons va expressar Olga Valenzuela. El 5 d’agost de 1939 tretze dones, de les quals nou eren menors d’edat, van ser afusellades per la dictadura franquista. El consell permanent de guerra les va fer responsables del delicte d’adhesió a la rebel·lió, acusades de participar a l’atemptat al comandant Gabaldón, fets que a dies d’ara encara no estan aclarits. L'Ajuntament explica que són molts els periodistes i historiadors que han escrit sobre aquests fet, i molts els homenatges que es fan a aquestes dones, que són un pilar i imatge de la lluita de les llibertats de les dones a la nostra societat actual.

Foto: Aquest espai portarà per nom Plaça de les Tretze Roses / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una discussió de trànsit acaba amb un ampli dispositiu policial
26 Maig 2020 16:40 - RedaccióUna discussió de trànsit acaba amb un ampli dispositiu policial

Dissabte 23 de maig cap a les 21.30 h es va viure un ampli desplegament policial a l'avinguda de l'Onze [ ... ]

El Mercat Municipal recupera el seu horari habitual
26 Maig 2020 11:20 - RedaccióEl Mercat Municipal recupera el seu horari habitual

El Mercat Municipal de Santa Perpètua ha reprès el seu horari comercial habitual després de les primeres [ ... ]

Reobre el rober de Càritas
26 Maig 2020 11:06 - RedaccióReobre el rober de Càritas

Serveis Socials ha informat que la bústia del rober de Cáritas ha tornat a obrir per a dipositar roba [ ... ]