hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda posa en marxa un pla perquè els menors migrants sense referents familiars es vinculin a la vida del municipi, fomentant la seva inclusió social, fent que esdevinguin persones implicades en el dia a dia del nostre poble.

Aquest pla, que es definirà conjuntament amb les entitats locals, està finançat per la Generalitat de Catalunya i suposa la contractació d’un educador social, integrat a l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

Santa Perpètua ha estat sempre una ciutat d’acollida com reflecteixen les dades demogràfiques i l’Ajuntament en diversos plens ha aprovat proposicions dels grups municipals oferint-se com a ciutat acollidora de població refugiada. Segons recorden des de la Regidoria de Serveis Socials, Infància i Adolescència, les persones refugiades poden trobar-se en situació irregular, però totes elles són migrades, algunes amb la fortuna d’haver fet la migració amb tota la família, i altres de manera individual. A través d’aquest nou programa finançat per la Generalitat, l’Ajuntament de Santa Perpètua fa una aposta de treball amb joves nouvinguts al municipi. Per dur a terme aquest programa, l’Ajuntament buscarà la implicació d’entitats de caire cultural, esportiu, juvenil i de lleure, entre d’altres, per elaborar un pla d’intervenció que permeti el desenvolupament individualitzat de cada participant. Aquest programa també es durà a terme a d’altres localitats.

La Generalitat disposa d’un centre a Santa Perpètua amb capacitat per a dotze persones que han arribat a Catalunya sense suport familiar que estan acompanyats de professionals qualificats. L’Ajuntament de Santa Perpètua comença ara a elaborar un pla que doni a aquests joves una oportunitat de vinculació amb la societat perpetuenca com un actiu social més, el municipi guanya perquè té un recurs més de millora de la inclusió social i l’ocupabilitat d’un grup de joves amb gran potencial i es fomenta la societat inclusiva com un dels valors essencials.

El professional que liderarà aquest nou programa municipal és Francesc Duran, que afirma que “aquests joves migrants al no tenir familiars necessiten un suport especial perquè puguin estudiar i formar-se per exercir una professió i sumar-se a les dinàmiques locals d’entitats o Ajuntament perquè se sentin part de la seva comunitat amb els mateixos drets i deures”. El Pla es troba en una fase molt embrionària perquè “la definició de què volem fer i com es farà es decidirà de manera conjunta entre l’Ajuntament i les entitats locals que coneixen el dia a dia i la vida al poble”, segons ha avançat Duran que començarà a reunir-se amb les entitats “per conèixer idees i fer un treball en xarxa i assolir aquesta mirada comunitària que és la que funciona perquè la fem funcionar entre tots i totes”.


Foto: Francesc Duran s'encarrega d'aquest nou programa municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament va desactivar aquest dijous a la tarda el Pla d'Actuació Municipal
24 Gen 2020 11:25 - RedaccióL'Ajuntament va desactivar aquest dijous a la tarda el Pla d'Actuació Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua va desactivar ahir a la tarda el Pla d'Actuació Municipal per pluja. [ ... ]

Els centres educatius celebraran portes obertes entre el 10 i el 27 de març
13 febrer 2020 10:10 - RedaccióEls centres educatius celebraran portes obertes entre el 10 i el 27 de març

Les escoles i instituts de Santa Perpètua celebraran jornades de portes obertes del 10 al 27 de març, [ ... ]

'L'Informatiu' recull aquesta tarda dibuixos dels infants per il·lustrar la propera edició
14 Nov 2019 15:25 - Redacció'L'Informatiu' recull aquesta tarda dibuixos dels infants per il·lustrar la propera edició

L’Informatiu tornarà a publicar l’edició especial amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels infants.