hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha fet públic el seu suport a la proposta comarcal perquè la línia R4 de Rodalies tingui connexió directa amb l'aeroport del Prat.

Aquesta petició és fruit de l'anunci del govern de la Generalitat de Catalunya d'encarregar l'explotació d'un nou servei ferroviari entre la ciutat de Barcelona i l'aeroport a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). El Consistori perpetuenc coincideix que la proposta vallesana de perllongar la línia R4 fins a l'aeroport permetria un millor enllaç amb més freqüències al Prat i a un major nombre de ciutadania ja que, a més, aquesta és la línia de Rodalies més llarga del servei, que connecta el Bages amb el Penedès, passant pel Vallès Occidental, Barcelona i el Baix Llobregat. L’Ajuntament considera que l’impuls d’una proposta d’aquest tipus requereix de la participació de tots els ajuntaments de la comarca, així com dels agents econòmics i socials.

Per a l’Ajuntament de Santa Perpètua, “caldria impulsar l’intercanviador entre la R4 i la R8 a l’alçada de Barberà del Vallès, aprofitant aquesta nova connexió de la R4 amb l’aeroport, per donar major servei ferroviari a tota la ciutadania ubicada al voltant de la R8 i la important activitat econòmica que es concentra en aquest eix, inclosa Santa Perpètua”, segons ha ressaltat l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia. La proposta de l’intercanviador entre aquestes línies ferroviàries figura en el document del Pla Especial de Mobilitat dels Vallesos (PEMV) en fase final d’aprovació.

“Mentre que el projecte de la Generalitat és centralista amb la ciutat de Barcelona i requereix de noves i grans infraestructures, la proposta vallesana suposa beneficiar a un nombre més gran de població ara sense servei i un estalvi important respecte a la construcció d'una llançadora operada per FGC perquè la major part de la infraestructura ja funciona i perquè Rodalies ja disposa del material, el personal i les instal·lacions per operar aquest servei”, ha destacat l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia. La primera edil ha afegit que aquesta opció, a diferència de la proposta de la Generalitat dels FGC, també suposaria una millor connexió amb les altres línies de Rodalies, incloses la R3 i R8 que circulen pel nostre municipi. En aquest sentit, Garcia ha recordat la proposta alternativa de desdoblament de la R3 amb la possibilitat d'un bypass per fer un intercanviador R3-R8 i reforçar la nova estació de viatgers que s'està construint a la Granja Soldevila. Per últim, l'alcaldessa ha demanat consens i ha manifestat que “en aquest tipus de decisions han de ser tinguts en compte tots els municipis i els agents econòmics i socials del territori”.

La línia R4 és una línia perimetral amb un total de 143 km i 40 estacions que comunica Sant Vicenç de Calders i Manresa i té estacions als municipis vallesans de Vacarisses, Viladecavalls, Terrassa, Sabadell, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac.

Aquests set municipis s'han reunit aquesta setmana al Consell Comarcal del Vallès Occidental per abordar l'anunci del Govern de la Generalitat i han enviat una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per traslladar aquesta proposta i convidar-lo a assistir al Consell d'alcaldies comarcal i abordar la situació de la mobilitat ferroviària.


Foto: Un tren de la R8 a l'alçada de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

En marxa la campanya de vacunació contra la grip en el CAP Santa Perpètua
22 Oct 2020 13:45 - RedaccióEn marxa la campanya de vacunació contra la grip en el CAP Santa Perpètua

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en marxa la campanya de vacunacions contra la grip que [ ... ]

Els ingressos per Covid-19 a l'Hospital de Mollet superen la cinquantena
21 Oct 2020 14:34 - RedaccióEls ingressos per Covid-19 a l'Hospital de Mollet superen la cinquantena

El número de persones ingressades per Covid-19 a l’Hospital de Mollet gairebé s’ha multiplicat [ ... ]

La instal·lació de leds a les escoles estalviarà 31,8 tones de CO2 a l’any
21 Oct 2020 13:51 - RedaccióLa instal·lació de leds a les escoles estalviarà 31,8 tones de CO2 a l’any

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha realitzat aquest estiu dos projectes energètics [ ... ]