hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha fet dues aportacions a projectes coordinats des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) per valor de 5.713 euros. Els diners es destinen a projectes de refugiats a Lesbos i a una campanya sobre las Maras, les bandes de carrers de centroamèrica.

L'aportació més elevada, 4.738 euros, es dedica al projecte d'assessorament, suport legal i acompanyament per la mobilització política cap a persones refugiades en situació irregular encallades a Lesbos (Grècia). A través de l’Associació Lesbos Social Center es realitza aquest assessorament legal i fins a l’actualitat, l’entitat ha fet assessorament legal a més de 400 persones i famílies que es troben a Lesbos en situació de vulnerabilitat, d’irregularitat legal i en risc de deportació a Turquia. També, en col·laboració directa amb juristes catalans voluntaris i la Garriga Societat Civil, estan recollint les reivindicacions pròpies dels refugiats, fent monitoratge de les vulneracions que es cometen en contra seva i es fa difusió a través d’articles, imatges i reportatges tot allò que afecta a les sol·licitants d’asil a Lesbos.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha explicat que no és la primera vegada que l'Ajuntament fa aportació econòmica a aquest projecte amb la intenció de poder atendre les persones que es troben a la illa grega de Lesbos.

L'altra aportació municipal és per a la Campanya de sensibilització sobre les maras al triangle Nord de Centreamèrica (Guatemala, Hondures i El Salvador), que es dota amb 975 euros. Aquesta campanya vol fer visible la problemàtica del desplaçament forçós i la sol·licitud d’asil per raons de violència estructural fora de context bèl·lic. Al mateix temps, pretén aprofitar sinergies amb altres actors que treballen la mateixa temàtica, com ara la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat (CCAR), l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, Ruido Photo, l’ONGD HUACAL o la Universitat Pompeu Fabra. Aquesta campanya inclou una exposició Més enllà dels tatuatges. Les maras al Salvador, Hondures i Guatemala i la possibilitat de realitzar tallers als centres educatius per sensibilitzar i formar sobre la violència estructural provocada per les maras en els països d'on són originaris alguns veïns de Santa Perpètua.

Neus Garcia ha explicat que l'exposició es podrà veure durant aquest 2020 a diversos espais de la nostra localitat.


Foto: per a Lesbos Social Center s'hi destinen 4.738 euros / Stefanie Eisenschenk

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una discussió de trànsit acaba amb un ampli dispositiu policial
26 Maig 2020 16:40 - RedaccióUna discussió de trànsit acaba amb un ampli dispositiu policial

Dissabte 23 de maig cap a les 21.30 h es va viure un ampli desplegament policial a l'avinguda de l'Onze [ ... ]

El Mercat Municipal recupera el seu horari habitual
26 Maig 2020 11:20 - RedaccióEl Mercat Municipal recupera el seu horari habitual

El Mercat Municipal de Santa Perpètua ha reprès el seu horari comercial habitual després de les primeres [ ... ]

Reobre el rober de Càritas
26 Maig 2020 11:06 - RedaccióReobre el rober de Càritas

Serveis Socials ha informat que la bústia del rober de Cáritas ha tornat a obrir per a dipositar roba [ ... ]