hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha fet dues aportacions a projectes coordinats des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) per valor de 5.713 euros. Els diners es destinen a projectes de refugiats a Lesbos i a una campanya sobre las Maras, les bandes de carrers de centroamèrica.

L'aportació més elevada, 4.738 euros, es dedica al projecte d'assessorament, suport legal i acompanyament per la mobilització política cap a persones refugiades en situació irregular encallades a Lesbos (Grècia). A través de l’Associació Lesbos Social Center es realitza aquest assessorament legal i fins a l’actualitat, l’entitat ha fet assessorament legal a més de 400 persones i famílies que es troben a Lesbos en situació de vulnerabilitat, d’irregularitat legal i en risc de deportació a Turquia. També, en col·laboració directa amb juristes catalans voluntaris i la Garriga Societat Civil, estan recollint les reivindicacions pròpies dels refugiats, fent monitoratge de les vulneracions que es cometen en contra seva i es fa difusió a través d’articles, imatges i reportatges tot allò que afecta a les sol·licitants d’asil a Lesbos.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha explicat que no és la primera vegada que l'Ajuntament fa aportació econòmica a aquest projecte amb la intenció de poder atendre les persones que es troben a la illa grega de Lesbos.

L'altra aportació municipal és per a la Campanya de sensibilització sobre les maras al triangle Nord de Centreamèrica (Guatemala, Hondures i El Salvador), que es dota amb 975 euros. Aquesta campanya vol fer visible la problemàtica del desplaçament forçós i la sol·licitud d’asil per raons de violència estructural fora de context bèl·lic. Al mateix temps, pretén aprofitar sinergies amb altres actors que treballen la mateixa temàtica, com ara la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat (CCAR), l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, Ruido Photo, l’ONGD HUACAL o la Universitat Pompeu Fabra. Aquesta campanya inclou una exposició Més enllà dels tatuatges. Les maras al Salvador, Hondures i Guatemala i la possibilitat de realitzar tallers als centres educatius per sensibilitzar i formar sobre la violència estructural provocada per les maras en els països d'on són originaris alguns veïns de Santa Perpètua.

Neus Garcia ha explicat que l'exposició es podrà veure durant aquest 2020 a diversos espais de la nostra localitat.


Foto: per a Lesbos Social Center s'hi destinen 4.738 euros / Stefanie Eisenschenk

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Xarxa de Centres Cívics endega noves activitats durant aquest mes de gener
07 Gen 2020 09:55 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics endega noves activitats durant aquest mes de gener

La Xarxa de Centres Cívics endega al gener cursos i activitats per fer en família, amb els infants, [ ... ]

Els centres educatius celebraran portes obertes entre el 10 i el 27 de març
13 febrer 2020 10:10 - RedaccióEls centres educatius celebraran portes obertes entre el 10 i el 27 de març

Les escoles i instituts de Santa Perpètua celebraran jornades de portes obertes del 10 al 27 de març, [ ... ]

El Consell d'Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet revisa el Pla Estratègic 2017-2020
03 Des 2019 11:14 - RedaccióEl Consell d'Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet revisa el Pla Estratègic 2017-2020

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va participar el 29 de novembre a la darrera trobada [ ... ]