hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua i el Grup Serveis Iniciativa Social SCCL (GSIS) que gestiona l'Escola Barcanova han signat un conveni de col·laboració que regula les pràctiques de l'alumnat del PFI d'auxiliar en vivers i jardins per aquest curs 2019-2020. Un total de dotze estudiants realitzen aquesta formació al centre ubicat al Castell de Can Taió a espais verds municipals.

Actualment, l'Escola Barcanova ofereix un ESO modificat i tres PFI: un d'activitats agropecuàries. Mosso de quadra, un altre d'auxiliar de Cuina i Serveis de restauració i un que va començar el curs passat per a auxiliars en vivers i jardins. Barcanova ofereix aquestes formacions específiques destinades a alumnat que les seves circumstàncies no els ha permès cursar o acreditar Secundària Obligatòria. Els cursos estan autoritzats i concertats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Les classes de totes les formacions es duen a terme al Castell de Can Taió.

L'objectiu del conveni és que l'alumnat d'últim curs del PFI d'auxiliars en vivers i jardins pugui fer pràctiques en espais públics de la localitat. En aquest cas, l'Ajuntament i GSIS Escola Barcanova han conveniat que es faran als jardins del Centre Cívic La Florida, al Casal d'Avis i la Granja Soldevila com ha explicat la directora de l'Escola Barcanova, Roser Ferré.

Dins del marc d'aquest conveni s'ha atorgat una subvenció per un import màxim de 3.500 euros destinada a finançar els recursos materials necessaris per a les activitats amb joves amb limitació de capacitats.

Les pràctiques serveixen a l'alumnat per capacitar-los i donar-los les competències que necessitaran en un futur en un espai més protegit que en una empresa ordinària, segons ha apuntat Roser Ferré.

D'altra banda, l'Escola Barcanova ha destacat que el curs de PFI de Cuina i restauració està complert aquest curs amb 24 alumnes. La directora del centre es mostra molt satisfeta perquè cada cop hi ha més persones que coneixen aquest projecte que inclou el restaurant de la Granja Soldevila.

També està ple el PFI de Mosso de quadra que és l'únic d'aquest nivell a Catalunya i que està vinculat a la Hípica Can Taió on l'alumnat realitza les primeres pràctiques.


Foto: Un moment de la signatura / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]