hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua, la Biblioteca Municipal i SOS Racisme van inaugurar ahir l'exposició Esquerdes que es podrà visitar fins al 19 de desembre a la primera planta de l'equipament municipal.

La Regidoria de Ciutadania va escollir aquesta mostra per a aquestes dates amb motiu del Dia Internacional del Migrant, que es commemora el 18 de desembre.

Esquerdes vol fer visible les formes del racisme a les nostres ciutats i vol contribuir a fomentar la denuncia activa d’aquests fets lamentables i assumir el racisme no com una sèrie de manifestacions i actituds aïllades, sinó com un problema estructural de la nostra societat, segons han detallat des del Servei de Ciutadania. L’exposició mostra retrats i testimonis directes de persones que van denunciar agressions racistes al SAID (servei d'atenció i denúncia) de SOS Racisme i són una mostra del gran nombre de situacions similars que són denunciades cada any, com ha explicat l'antropòloga i activista de SOS Racisme, Marina Girona.

Girona ha explicat que portar aquesta exposició a la Biblioteca és molt encertat perquè és una mostra apte per a tots els públics que pot generar un debat intergeneracional i demana que es tingui en compte l'opinió dels infants.

La regidora de Ciutadania, Sandra Gómez, ha explicat que hi ha molts tipus de racisme i denuncia que hi ha racisme amagat en la burocràcia de les administracions que deixa sense assistència a persones per manca de papers.

Des de regidories com Ciutadania o Igualtat s'observen cada any casos de discriminació racista, segons ha afirmat Sandra Gómez, i lamenta que resta encara molt camí a fer per canviar aquestes situacions.

La regidora de Ciutadania ha insistit que des dels ajuntament "cal continuar picant pedra i no aturar-nos per fer canviar les polítiques de Generalitat i Estat sobre aquests temes". Sandra Gómez anima la ciutadania a visitar l'exposició per reflexionar sobre el racisme subratllant que no només es donen casos de violència física.

Les fotografies de les cinc persones migrades són del col·lectiu Ruido Photo que estan acompanyades de la història de la seva denúncia per discriminació racista, en alguns casos contra cossos policials.


Foto: Fins al 19 de desembre es pot visitar a la primera planta de la Biblioteca Municipal l'exposició Esquerdes, de SOS Racisme / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]

L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB
15 Abr 2024 17:16 - RedaccióL'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha renovat el Segell Infoparticipa com a reconeixement a [ ... ]

Joventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès
15 Abr 2024 10:06 - RedaccióJoventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès

Avui 15 d'abril s'han obert les inscripcions per participar al Taller Em comprenc, eines per a [ ... ]