hola

Un total de 202 alumnes de tercer i quart d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels centres educatius del municipi participaran aquest curs 2019-2020 en els onze projectes del Servei Comunitari que impulsa i coordina la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

El regidor d’Educació, Pere García, s’ha mostrat il·lusionat amb aquests nous projectes que se centren en diferents temàtiques com la participació ciutadana, el medi ambient, la igualtat i el civisme.
Pere García ha recordat que l’objectiu del servei comunitari és que l’alumnat experimenti i protagonitzi accions de compromís cívic i posi els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. El regidor ha explicat que “un cop els centres ens han facilitat les dades definitives de l’alumnat adherit a cada projecte, estem tancant amb les entitats, col·lectius, serveis i equipaments col·laboradors les sessions formatives que donaran el tret de sortida de cadascun dels projectes” .

La jornada convocada per l’associació Hàbitats i el Projecte Rius el 5 d’octubre va donar el tret de sortida al servei Descobrim la biodiversitat a la riera de Caldes, que comptarà amb la participació de 48 alumnes i es perllongarà fins al mes de maig. Durant l’activitat, en la qual van prendre part una trentena de persones, es va realitzar la formació al professorat del servei que realitzarà els mostrejos amb l’alumnat durant el programa, que compta amb la col·laboració del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) i que preveu una jornada de neteja de la riera.

El servei Punts Joves per la Igualtat es presenta avui 16 d’octubre al Centre Cívic Can Folguera amb la participació de setze joves. Aquest compta amb el suport de la Regidoria d’Igualtat que també col·labora amb el servei comunitari Punt d’Informació contra els masclismes, que s’iniciarà al febrer i en el qual participaran onze alumnes. També el 28 d’octubre es presenta el servei Sumem amb el PAE, que comptarà amb nou alumnes.

Al novembre, un total de 22 alumnes participaran a l’activitat Posem en marxa la Biblioteca del Casal Cívic, mentre que altres onze prendran part al servei comunitari Ment activa per als nostres avis i àvies. Relacionat amb el medi ambient, també tindrà lloc el servei Impulsem l’estratègia Residu Zero, amb inici al gener i amb la participació de 27 joves.

Joves periodistes és una altra de les propostes, en la qual prendran part una quinzena d’alumnes entre els mesos de febrer i maig de 2020. El projecte comptarà amb la col·laboració de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. En col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la UB, una trentena de joves participaran en el servei Memòria, recuperació d’artesania i sostenibilitat, que tindrà lloc entre els mesos de gener i maig de 2020.

Per últim, també es duran a terme els serveis Fem deures en família, amb dotze participants, i Fem acció socioeducativa als centres cívics, amb nou.

 

Foto: Jornada del Projecte Rius en el marc del Servei Comunitari Descobrim la biodiversitat a la riera de Caldes / Pere Garcia (CREM)

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’AFA Santa Perpètua renova la junta
26 Oct 2020 14:00 - RedaccióL’AFA Santa Perpètua renova la junta

Cristina Pérez és la nova presidenta de l’Associació de Famílies (AFA) de l’Escola Santa Perpètua. [ ... ]

Nova campanya de captura de coloms al municipi
26 Oct 2020 10:11 - RedaccióNova campanya de captura de coloms al municipi

La Regidoria de Salut Pública realitza aquest mes d’octubre una nova campanya de captures de coloms, [ ... ]

Espiral Catalunya celebrarà aquest 27 d’octubre el Dia del TDAH
26 Oct 2020 09:43 - RedaccióEspiral Catalunya celebrarà aquest 27 d’octubre el Dia del TDAH

El 27 d’octubre és el Dia del TDAH (Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat) [ ... ]