hola

Un centenar de persones s’han concentrat a les 11 h a la plaça de la Vila com a resposta a la sentència al judici del procés que ha condemnat a 9 anys de presó al perpetuenc i president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart pels fets de la tardor de 2017.



Cuixart ha estat condemnat a nou anys de presó per sedició i va ser ell un dels primers a entrar a presó. Els pares del perpetuenc Jordi Cuixart, una de les seves germanes i el seu nebot han assistit també a la concentració i han agraït les mostres de suport rebudes. La família ha animat a la mobilització massiva i pacífica que «a partir d’ara tinguin lloc» i ha traslladat als assistents que Cuixart ha rebut la sentència «d’empeus i amb el cap alt».

El tribunal presidit per Manuel Marchena, després de més de quatre mesos de deliberació, ha descartat la rebel·lió que la Fiscalia i Vox havien brandat durant el judici, i que ha marcat tot el procediment.

Per la seva part Oriol Junqueras ha estat condemnat a 13 anys de presó, així com Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, amb 12 anys de presó, a qui també inclou el delicte de malversació. Carme Forcadell 11 anys i mig, i Joaquim Forn i Josep Rull, que queden absolts de la malversació, 10 anys i mig. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que van ser els primers a ingressar a presó pels fets del 20 de setembre, han estat condemnats a 9 anys de presó, mentre que Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila han estat condemnats per desobediència i no entren a presó.

En el seu compte de twitter Cuixart ha piulat aquest matí el següent missatge: "la resposta a la sentència, reincidència #HoTornaremAFer, amnistia, democràcia i autodeterminació".

El nebot de Cuixart, Pol Leiva, ha expressat aquest matí durant la concentració a la plaça de la Vila que la família del perpetuenc ha rebut la sentència «amb tota la fermesa» i ha manifestat que el Tribunal ha «condemnat drets civils i fonamentals». Leiva demana que la resposta de la ciutadania a la sentència sigui massiva, contundent i pacífica

Molts dels assistents a la concentració de Santa Perpètua manifestaven trobar-se a les mobilitzacions que tindran lloc a Barcelona.

 


Foto: Concentració aquest matí a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]