hola

Infants i joves van encapçalar aquest dijous 26 de setembre la marxa pel clima convocada pel col·lectiu Vaga pel Clima SPM. La manifestació sota el lema Emergència climàtica era una de les accions organitzades per la setmana del clima, que va començar dilluns i culminarà avui amb una gran mobilització a Barcelona.

Unes dues-centes persones es van congregar al municipi i van recòrrer els carrers de la ciutat amb crits com Si a la lluita ecologista, No hi ha planeta B o No a la contaminació. El moviment Friday for future que ha impulsat aquesta setmana de protesta està representat al municipi pel jove Oriol Gómez, qui va explicar en declaracions a Ràdio Santa Perpètua que, juntament amb un altre membre del col·lectiu, ha visitat els instituts de la localitat per conscienciar sobre la emergència climàtica en que ens trobem i animant el jovent a les mobilitzacions com a part de les generacions futures.

La marxa va començar al passeig de la Florida al costat del parc Central i es va desenvolupar per l'avinguda de Barcelona, el carrer de Genís Sala, la Rambla i la plaça de la Vila.

En finalitzar el recorregut una membre del col·lectiu Vaga pel clima SPM, Mireia Alegre, va donar lectura a un manifest que va començar amb el discurs que la jove sueca Greta Thumberg, impulsora dels Fridays for Future, va fer a la Cimera pel clima a la seu de Nacions Unides. En el seu discurs critica la inacció política davant les conseqüències del canvi climàtic. El manifest criticava el sistema consumista il·limitat que prioritza el benefici econòmic a preservar la vida. "Ens han fet creure que el deteriorament ambiental és el preu que s'ha de pagar per viure en la societat del benestar però això s'ha demostrat fals perquè a la societat del benestar no hi cap tothom. Per a què unes quantes en puguin gaudir s'han oprimit a les persones més vulnerables, s'han construit fronteres que deixen passar recursos naturals però no a les persones i, ja n'hi ha prou de pensar que això és benestar. Benestar per qui?", llegia Mireia Alegre. 

Per la seva part, el membre del moviment Fridays for future a Santa Perpètua, Oriol Gómez, indicava que petites accions, com al manifestació d’aquest dijous, son grans iniciatives i explicava que duranta questa setmana ell i altres membres del col·lectiu s'han adreçat als instituts del municipi per animar el jovent a sumar-s'hi a les concentracions de protesta. 

Vaga pel Clima SPM anima a la ciutadania a participar a la manifestació convocada a Barcelona aquest divendres 27 de setembre i per això ha anunciat que es trobaran a les 17 hores a l’estació de tren de la Llagosta per anar plegats. L’Ajuntament de Santa Perpètua també s’hi ha sumat a la protesta i fa una crida a la mobilització.


Foto: manifestants pel clima aquest dijous 26 de setembre a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament canviarà la distribució dels contenidors de rebuig-resta d’arreu del municipi
18 Mar 2024 20:10 - RedaccióL’Ajuntament canviarà la distribució dels contenidors de rebuig-resta d’arreu del municipi

L’Ajuntament de Santa Perpètua reorganitzarà les bateries de contenidors de recollida de residus [ ... ]

El MTIV rep l'acreditació de Punt d'Informació Turística del Vallès Occidental
18 Mar 2024 13:52 - RedaccióEl MTIV rep l'acreditació de Punt d'Informació Turística del Vallès Occidental

El Museu del Treball i la Industria Viva (MTIV) de Santa Perpètua ha rebut el certificat acreditatiu [ ... ]

Més de 300 automòbils i 75 expositors participen a la XX Llotja de Vehicles Antics i Clàssics
18 Mar 2024 12:45 - RedaccióMés de 300 automòbils i 75 expositors participen a la XX Llotja de Vehicles Antics i Clàssics

Més de 300 vehicles i 75 expositors van participar aquest dissabte 16 de març en la vintena edició [ ... ]