hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda tancarà a partir de divendres 20 de setembre l'aparcament del Vapor amb motiu de les obres de rehabilitació d'aquest edifici històric del nucli antic del municipi.

L'empresa adjudicatària, Cots i Claret, ha anunciat l'inici el proper dilluns 23 de setembre dels treballs d'enderroc de la nau annexa del conjunt del Vapor, situada a tocar de la zona d'estacionament. El regidor d'Urbanisme, Jordi Navarro, ha manifestat que “aquesta mesura de seguretat, inclosa en el Pla d’obra, també respon a una necessitat de garantir no només el compliment de terminis sinó també una reducció d’aquests” i ha afegit que “l’empresa ha fet un esforç per avançar l’enderroc i tot i així hem avisar al veïnat a través de cartells i hem programat reunions amb les associacions de veïns de la Creueta i de Centre Vila, tot i que som conscients que afecta de forma general”.

El regidor demana comprensió perquè es tracta d’una obra de rehabilitació que pot causar moltes més incidències que un obra nova ja que es treballa sempre comprovant com reaccionarà l’edificació existent. “Per començar, els treballs de retirada de fibrociment s’han iniciat abans i es faran amb menys dies dels previstos”, ha apuntat Navarro. El regidor també ha informat que el Consistori està treballant en l'adequació del Pla de mobilitat amb l’objectiu de reordenar l'estacionament de la zona.

L'aparcament del Vapor consta d'una trentena de places i és de sistema de regulació horària de zona vermella. La previsió municipal és que aquesta zona d'estacionament romangui tancada a partir del divendres 20 de setembre a les 14 hores i durant tot el període de les obres, que tenen un termini d'execució de divuit mesos que podria quedar reduït finalment a quinze.

L’Ajuntament ha demanat disculpes per les molèsties i paciència al veïnat davant les incidències que puguin causar les obres d'aquest edifici, que acollirà el futur museu municipal i una gran sala d’esdeveniments a la planta baixa amb capacitat per a 450 persones. Per a qualsevol incidència, la ciutadania es pot adreçar a la Policia Local, al telèfon 93 560 55 55.

Les obres de rehabilitació de la nau alta del Vapor tenen un pressupost de 2.303.466,81 euros i inclouen el conjunt d’actuacions necessàries per garantir la conservació, preservació, protecció, rehabilitació i reutilització de la nau per destinar-la a ús cultural i d’equipament públic. L'actuació forma part del Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva que està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020 i en el seu conjunt suposarà una inversió total de 3.233.971,12 euros, dels quals el FEDER aporta 1.361.560,64 euros, la Diputació 600.000, mentre que la resta es sufraga amb recursos municipals. L’ajut de la Unió Europea vol promoure la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural i enfortir la cohesió socioeconòmica dins de la UE.


Foto: Aparcament del Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La instal·lació de leds a les escoles estalviarà 31,8 tones de CO2 a l’any
21 Oct 2020 13:51 - RedaccióLa instal·lació de leds a les escoles estalviarà 31,8 tones de CO2 a l’any

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha realitzat aquest estiu dos projectes energètics [ ... ]

Atencions personalitzades sobre estalvi energètic
21 Oct 2020 12:42 - RedaccióAtencions personalitzades sobre estalvi energètic

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica realitza atenció personalitzada sobre estalvi [ ... ]

L'Ajuntament lliura oli de gira-sol al Banc dels Aliments amb els diners recaptats amb les banderoles
21 Oct 2020 11:59 - RedaccióL'Ajuntament lliura oli de gira-sol al Banc dels Aliments amb els diners recaptats amb les banderoles

Els diners de les banderoles solidàries de la Festa Major s'han destinat a la compra d'oli de gira-sol [ ... ]