hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda tancarà a partir de divendres 20 de setembre l'aparcament del Vapor amb motiu de les obres de rehabilitació d'aquest edifici històric del nucli antic del municipi.

L'empresa adjudicatària, Cots i Claret, ha anunciat l'inici el proper dilluns 23 de setembre dels treballs d'enderroc de la nau annexa del conjunt del Vapor, situada a tocar de la zona d'estacionament. El regidor d'Urbanisme, Jordi Navarro, ha manifestat que “aquesta mesura de seguretat, inclosa en el Pla d’obra, també respon a una necessitat de garantir no només el compliment de terminis sinó també una reducció d’aquests” i ha afegit que “l’empresa ha fet un esforç per avançar l’enderroc i tot i així hem avisar al veïnat a través de cartells i hem programat reunions amb les associacions de veïns de la Creueta i de Centre Vila, tot i que som conscients que afecta de forma general”.

El regidor demana comprensió perquè es tracta d’una obra de rehabilitació que pot causar moltes més incidències que un obra nova ja que es treballa sempre comprovant com reaccionarà l’edificació existent. “Per començar, els treballs de retirada de fibrociment s’han iniciat abans i es faran amb menys dies dels previstos”, ha apuntat Navarro. El regidor també ha informat que el Consistori està treballant en l'adequació del Pla de mobilitat amb l’objectiu de reordenar l'estacionament de la zona.

L'aparcament del Vapor consta d'una trentena de places i és de sistema de regulació horària de zona vermella. La previsió municipal és que aquesta zona d'estacionament romangui tancada a partir del divendres 20 de setembre a les 14 hores i durant tot el període de les obres, que tenen un termini d'execució de divuit mesos que podria quedar reduït finalment a quinze.

L’Ajuntament ha demanat disculpes per les molèsties i paciència al veïnat davant les incidències que puguin causar les obres d'aquest edifici, que acollirà el futur museu municipal i una gran sala d’esdeveniments a la planta baixa amb capacitat per a 450 persones. Per a qualsevol incidència, la ciutadania es pot adreçar a la Policia Local, al telèfon 93 560 55 55.

Les obres de rehabilitació de la nau alta del Vapor tenen un pressupost de 2.303.466,81 euros i inclouen el conjunt d’actuacions necessàries per garantir la conservació, preservació, protecció, rehabilitació i reutilització de la nau per destinar-la a ús cultural i d’equipament públic. L'actuació forma part del Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva que està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020 i en el seu conjunt suposarà una inversió total de 3.233.971,12 euros, dels quals el FEDER aporta 1.361.560,64 euros, la Diputació 600.000, mentre que la resta es sufraga amb recursos municipals. L’ajut de la Unió Europea vol promoure la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural i enfortir la cohesió socioeconòmica dins de la UE.


Foto: Aparcament del Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la programació del Més Estiu amb més d'un centenar d'inscrits
01 Jul 2019 11:27 - RedaccióComença la programació del Més Estiu amb més d'un centenar d'inscrits

Aquest dilluns 1 de juliol comença la programació de la Regidoria de Joventut, Més Estiu. Les activitats [ ... ]

Arts Humanes fa avui al Parc Central l'assaig de la coreografia de la Festa dels Colors
29 Ago 2019 12:13 - RedaccióArts Humanes fa avui al Parc Central l'assaig de la coreografia de la Festa dels Colors

La Festa dels Colors és una de les novetats del programa de Festa Major 2019 amb la col·laboració [ ... ]

La Rambla acull aquest diumenge la tercera Trobada Motor Clàssic de Santa Perpètua
07 Jun 2019 11:54 - RedaccióLa Rambla acull aquest diumenge la tercera Trobada Motor Clàssic de Santa Perpètua

L’entitat Motor Clàssic Santa Perpètua celebra aquest diumenge 9 de juny, de 9 a 13 hores, a la [ ... ]