hola

Les obres de rehabilitació de la nau alta del Vapor Aranyó començaran el proper dilluns 16 de setembre. L’empresa Cots i Claret ha estat l’adjudicatària dels treballs, que tenen un pressupost de 2.370.609,73 euros.

Les obres tenen un termini d’execució de divuit mesos i inclouen el conjunt d’actuacions necessàries per garantir la conservació, preservació, protecció, rehabilitació i reutilització de la nau per destinar-la a ús cultural i d’equipament públic.

El Consistori ha informat que durant les obres hi hauran interrupcions en el servei d’aparcament de l’equipament i que, fins i tot, en els moments de més intensitat dels treballs, caldrà tancar-lo. També ha detallat que les obres podran afectar l’accés al Centre Cívic El Vapor. En tot cas, ha explicat que anirà comunicant totes les incidències amb antelació. L’Ajuntament ha demanat disculpes per les molèsties i paciència al veïnat davant les incidències que pugui causar les obres, que també causaran un augment del trànsit de camions des de l’avinguda de Sant Isidre i pels voltants de l’equipament. El Consistori ha recordat que per a qualsevol incidència relativa amb les obres, cal posar-se en contacte amb la Policia Local.

L’edifici de la nau alta del Vapor data de l’any 1872 i consta de planta baixa i primera amb un total de 1.641,02 metres quadrats. L’equipament acollirà el futur museu municipal i una sala polivalent a la planta baixa amb capacitat per a 450 persones. El projecte també inclou l’espai del jardí, que formarà part del Museu i contindrà part del programa museològic.

La rehabilitació de la nau alta forma part del Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva que està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020 i en el seu conjunt suposarà una inversió total de 3.233.971,12 euros, dels quals el FEDER aporta 1.361.560,64 euros, la Diputació 600.000, mentre que la resta es sufraga amb recursos municipals. L’ajut de la Unió Europea vol promoure la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural i enfortir la cohesió socioeconòmica dins de la UE.


Foto: Vapor Aranyó / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]