hola

Santa Perpètua disposa d'una delegació local de l’Associació de Familiars amb Alzheimer del Vallès Occidental (AFAVO).

Aquest dijous 12 de setembre es va presentar oficialment en un acte que es va desenvolupar al Centre Cívic Can Folguera on tindrà la seu. La Regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, va estar present també a l'acte i va animar la delegació a treballar conjuntament amb el consistori per aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia i de les seves famílies. Membres d'AFAVO també van assistir a la presentació.

Durant l'acte, la delegació local, va explicar els objectius i serveis que oferirà, així com el calendari d’activitats programades. La delegació està oberta a sol·licituds per associar-se. L'entitat disposa des de fa un temps ja d'un servei tots els dilluns de 12.30 a 13.30 hores al Centre Cívic de Can Folguera atès per la psicòloga d'AFA-VO que rep els perpetuencs que es troben en la situació de cuidar una persona diagnosticada d'Alzheimer. L'assessorament pot ser de suport psicològic o d'altres matèries.

Fa temps que a Santa Perpètua es volia crear aquesta delegació local d’AFAVO i durant el curs per a cuidadors de malalts d’Alzheimer organitzat per la Regidoria de Salut Pública i AFAVO el passat mes d'abril alguns participants van mostrar la seva intenció d’organitzar-se per poder posar en marxa l’entitat i es van fer propostes al voltant de la creació també de grups d’ajuda mútua.

A Santa Perpètua, el delegat local d'AFAVO és Ignasi Torra qui va explicar durant la presentació que disposar d'una delegació a Santa Perpètua és molt important per a les persones en la situació de cuidar un malalt d'Alzheimer. "El suport i compartir experiències, positives i negatives, és molt important per a les famílies que pateixen aquesta situació i per això convidem a tothom a venir i conèixe'ns".

Per a Torra, els recursos que ofereix l'entitat són molt importants i necessaris, especialment a l'inici del diagnòstic, quan es presenta la nova situació. En aquell moment "tot és nou i no se sap com actuar i com assimilar el canvi de vida". Des de la delegació, es treballarà, entre d'altres, en disposar d'un cens de malalts d'Alzheimer, malgrat es reconeix que no és fàcil. AFAVO disposa d'una web i de blog i que tothom que ho vulgui pot adreçar-se al Centre Cívic Can Folguera per demanar informació.

Les properes activitats que organitzarà la delegació d’AFAVO a Santa Perpètua es realitzaran amb motiu del Dia Mundial d’aquesta malaltia. El proper dijous instal·laran una taula informativa al Mercat Ambulant entre les 10.30 i les 13 hores. La intenció és donar a conèixer l’entitat al municipi. El 26 de setembre s’ha programat al Centre Cívic Can Folguera la xerrada Investigació, associació, malalt i família: una aproximació a la malaltia de l’Alzheimer, a càrrec de Guadalupe Soria, doctora en ciències experimentals i de la vida i de Vera Noguera, psicòloga d’AFAVO. Per al mes d’octubre també hi ha programades una xerrada i la campanya de prevenció Cuida el teu cervell.


Foto: Un moment de la presentació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora avui el Dia Mundial del Càncer de Mama
19 Oct 2020 13:16 - RedaccióSanta Perpètua commemora avui el Dia Mundial del Càncer de Mama

Aquest dilluns 19 d'octubre es commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama per conscienciar que cap [ ... ]

El Cineclub projecta avui 'Alma mater' al Teatre del Centre
16 Oct 2020 13:55 - RedaccióEl Cineclub projecta avui 'Alma mater' al Teatre del Centre

El Cineclub Cisco Mosenya ha iniciat una nova temporada de cinema al Teatre del Centre. Avui projecta [ ... ]

Vuit aules de centres educatius estan confinades a Santa Perpètua
15 Oct 2020 12:20 - RedaccióVuit aules de centres educatius estan confinades a Santa Perpètua

La Regidoria d'Educació ha informat que, hores d'ara, hi ha un total de vuit aules confinades al nostre [ ... ]