hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la resolució de l'Ajuntament de Barberà del Vallès del mes de juliol que atorgava la llicència d'obres menors a l'empresa Amazon Spain Fullfillment, SL. per a la nova nau construïda a la parcel·la del sector de Can Rabella.El Consistori perpetuenc defensa que el procés d'implantació que s'ha seguit no ha tingut en compte els importants impactes que pot causar aquesta nova activitat en la mobilitat de la carretera B140 i l'AP7. L'Ajuntament considera que abans de la implantació es procedeixi, de comú acord entre els municipis afectats i la Generalitat de Catalunya, a analitzar les possibles solucions de les afectacions que l’augment de trànsit generarà en aquests vials, ja saturats a l'actualitat en hores punta. La presentació d'aquest recurs al Jutjat Contenció Administratiu de Barcelona dóna continuïtat a les actuacions iniciades pel Consistori perpetuenc la passada tardor quan va tenir coneixement de la implantació d'un centre logístic d'Amazon al sector de Can Rabella.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha explicat que, després d'un any de peticions, finalment al mes de juliol els serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament perpetuenc van poder tenir accés als expedients d'aquesta implantació i ha assegurat que l'anàlisi de la documentació referma la convicció de la Corporació que en la tramitació d’aquest planejament s’han incomplert determinacions urbanístiques, informes preceptius i audiència a interessats que poden fonamentar la anul·lació de les mateixes. Isabel Garcia ha destacat que en aquest sentit, l'únic estudi de mobilitat relacionat amb l'expedient es va aprovar l'any 2003, amb anterioritat a la legislació de la mobilitat i, a més, es referia a un tipologia d'activitat que no es correspon amb la que finalment es vol implantar.

L'alcaldessa ha reiterat la seva “posició favorable a la instal·lació d’empreses i activitats en el territori, com no podria ser d’altra manera en un municipi fortament industrial i logístic, però en el benentès que cal acomplir condicions que evitin l’afectació de la mobilitat que està esdevenint un factor de creixent dificultat”. “En aquests moments, la situació de la B140 i els enllaços de la mateixa amb l’AP7, el sistema que haurà d’absorbir la mobilitat generada per la nova implantació, ja es troben totalment saturats en les hores punta”, ha recordat la primera edil perpetuenca.

L'Ajuntament de Santa Perpètua va anunciar prèviament a les alcaldies de Barberà del Vallès, Sabadell i Polinyà la presentació d'aquest recurs i va reiterar la voluntat expressada en la reunió celebrada el mes juliol de treballar plegats en favor de la mobilitat a l’àmbit i l’exigència a la Generalitat de Catalunya que assumeixi la seva responsabilitat en relació a les infraestructures afectades per aquesta implantació.

Empresariat i entitats veïnals dels municipis afectats també han mostrat la seva preocupació per l’impacte en la mobilitat que pot provocar aquesta nova infraestructura i han donat suport al Consistori perpetuenc.

 


Foto: Noves instal·lacions d'Amazon, a Can Rabella, a tocar a la B-140 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Xarxa de Centres Cívics recull més de 300 imatges d'usuaris disfressats
26 febrer 2020 13:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics recull més de 300 imatges d'usuaris disfressats

Unes 400 persones han participat activament a l'activitat que la Xarxa de Centres Cívics Municipal [ ... ]

L'Ajuntament aprova el projecte d'urbanització del nou passatge de la Serradora
02 Gen 2020 13:44 - RedaccióL'Ajuntament aprova el projecte d'urbanització del nou passatge de la Serradora

La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització del nou passatge de vianants [ ... ]

Avui se celebra una nova trobada ciutadana sobre temes d'igualtat
12 febrer 2020 09:50 - RedaccióAvui se celebra una nova trobada ciutadana sobre temes d'igualtat

Aquest dimecres 12 de febrer a les 18 hores al Centre Cívic Can Folguera es tornaran a trobar el grup [ ... ]