hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

trobada diba endesa

L'Ajuntament de Santa Perpètua considera que cal mantenir la calma davant l'amenaça d'Endesa de tallar el subministrament elèctric a famílies vulnerables si el consistori no paga la meitat del deute i ha anunciat que farà front comú amb els altres consistoris, diputacions, entitats municipalistes i del tercer sector per respondre a aquesta mesura notificada per l'elèctrica a través de cartes a les Corporacions municipals. Aquest dimecres 4 de setembre, la regidora de Serveis Socials, Infància i Adolescència, Ana Bajo, va participar en la reunió convocada per la Diputació de Barcelona per tal de combatre conjuntament aquesta situació.


La presidenta de la Diputació, Núria Marín, va comminar als 150 ajuntaments presents a "que no es pagui absolutament res a Endesa perquè aquest és un tema que hem de treballar conjuntament les administracions, començant i liderant per la Generalitat de Catalunya, que és la competent en matèria de serveis socials a Catalunya". La Diputació de Barcelona va informar que ja s'ha posat "en contacte amb les administracions i l'empresa que ha enviat aquesta carta".

En la reunió es va acordar crear una taula tècnic-jurídica amb representants de les quatre diputacions, de les entitats municipalistes, de la Taula del Tercer Sector, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i la Generalitat per començar a treballar els convenis tal i com marca la Llei 24/2015 aprovada al Parlament de Catalunya. Aquesta llei fixa que la resolució del deute s'ha de fer via convenis i també estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquests subministraments.

La regidora de Serveis Socials, Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha expressat que s'està treballant en una solució començant per una carta conjunta a Endesa per aturar els possibles talls i començar a negociar convenis, com marca ala llei. Bajo ha insistit que "cal fer un front comú, s'ha de mantenir la calma i no fer cap pagament des de cap municipi".

Ana Bajo ha recordat que els convenis que fixa la Llei de 2015 no s'han fet perquè les empreses subministradores sempre s'han negat a asseure's i negociar el conveni que s'ha de fer en el cas de famílies vulnerables que no poden fer front al pagament de subministraments bàsics. L'objectiu ara és crear aquesta taula tècnic-jurídica per poder elaborar aquests convenis. Segons la notificació que ha fet arribar Endesa a l'Ajuntament, en un to que els consistoris consideren inadequat, a Santa Perpètua hi ha 131 famílies en aquesta situació. La regidora de Serveis Socials ha criticat que la informació aportada per la companyia elèctrica és tan escassa que és impossible saber si aquests 131 contractes amb deute són o no de Santa Perpètua. Ana Bajo ha explicat que se li demanarà a Endesa que assumeixi el deute i elimini l'amenaça de tallada de subministrament a famílies vulnerables.

Foto: Representants d'ajuntaments participants a la reunió del 4 de setembre a la Diputació / DIBA

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebra la Festa de la Primavera de l'Escola La Florida
10 Mai 2019 10:24 - RedaccióAquest dissabte se celebra la Festa de la Primavera de l'Escola La Florida

La Comissió Festa de la Primavera Fi de curs de 6è de Primària de l’Escola La Florida organitza [ ... ]

La Rambla acull aquest diumenge la tercera Trobada Motor Clàssic de Santa Perpètua
07 Jun 2019 11:54 - RedaccióLa Rambla acull aquest diumenge la tercera Trobada Motor Clàssic de Santa Perpètua

L’entitat Motor Clàssic Santa Perpètua celebra aquest diumenge 9 de juny, de 9 a 13 hores, a la [ ... ]

Les banderoles solidàries de Festa Major s'han posat a la venda
26 Ago 2019 12:56 - RedaccióLes banderoles solidàries de Festa Major s'han posat a la venda

L’Ajuntament de Santa Perpètua recorda que un any més s'han posat a la venda les banderoles per [ ... ]