hola

Les famílies de Santa Perpètua que formen part del Grup de treball de pares de l’Associació Catalana d’Infermeria i Salut Escolar s'han mostrat gratament sorpreses davant l'aprovació d'una moció sobre l'escola inclusiva per part del Parlament de Catalunya on s'incorpora la necessitat d'implementar la figura de la infermera escolar adscrita al centre.

L'escrit reconeix que hi ha infants amb malalties cròniques que necessiten gaudir d'atenció sanitària als centres escolars i que aquesta tasca no correspon ni als docents ni a les famílies. La moció la va presentar el grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, amb una esmena de Catalunya en Comú Podem per incorporar la infermera escolar. El text inclou assegurar en el proper exercici pressupostari els recursos necessaris per donar compliment a un model global d'escola inclusiva i garantir un reforçament dels recursos educatius especialitzats.

L'aprovació de la moció va tenir lloc el 27 de juny al Parlament de Catalunya i algunes famílies perpetuenques van ser-hi presents amb els seus fills per visibilitzar aquesta situació. Dos dies abans, aquest grup de famílies es va reunir al Departament d'Educació amb Imma Reguant, Subdirectora d’escola inclusiva, i Carmen Cabezas, Sub-directora General de Promoció de la Salut. En aquesta reunió, se'ls va deixar clar que no hi hauria infermera escolar sinó que es treballarà en un Acord Marc Educació-Salut que estudiarà els casos de manera individual. Dies enrere, va ser el conseller d'Educació, Josep Bargalló, qui va anunciar que no hi haurà infermeres escolars el curs vinent perquè la pròrroga pressupostària ho fa inviable.

La portaveu d’aquest col·lectiu de famílies, Ana Ibáñez, es mostrava contenta i cauta davant de l'aprovació d'aquesta moció perquè recorda que aquest acord insta al Govern de la Generalitat a fer, però que la darrera paraula és del Govern. Ibáñez diu però que és una passa endavant perquè "ja no és un no rotund a la infermera escolar". Ibáñez critica que la Generalitat té pressupostos per altres coses, però que el Decret d'Escola inclusiva es va aprovar el 2017 i s'ha de desplegar. La moció dona al Govern com a marge un curs ja que s'hauria de fer efectiva pel curs 2020/2021.

Ana Ibáñez comenta que la Generalitat ha d'actuar d'alguna manera ja el curs vinent.

L'1 d'octubre el col·lectiu es tornarà a reunir per veure quins recursos els ha donat però ja no serà com fins ara perquè estan convençudes que tindran algun recurs. Ana Ibáñez apunta que a la reunió amb Serveis Territorials es parlava d'una infermera coordinadora mentre no es desplegui la infermera escolar.

El Parlament ha aprovat una moció sobre el decret d'escola inclusiva que inclou la implementació de la infermera escolar als centres educatius. Les famílies de Santa Perpètua que formen part del Grup de treball de pares de l’Associació Catalana d’Infermeria i Salut Escolar estaran amatents per veure quina quantitat dels pressupostos la Generalitat destina a Educació. La moció aprovada també fa referència a la franja educativa de 0 a 3 anys que no està contemplada en el decret d'escola inclusiva ni queda clar de qui és la competència.

 

Foto: Mares del del Grup de treball de l’ACISE al Parlament / Ana Ibáñez

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]