hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia per l'Alliberament de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, que se celebra avui 28 de juny, amb la lectura d'una declaració institucional.

L'acte es va celebrar ahir a la nit a l'inici de l'espectacle inaugural del festival de les arts de Santa Perpètua Mogoda Escènica. Al parc Central es va instal·lar una carpa informativa i es va donar lectura del manifest, sota el lema Per un municipi orgullós del seu color.

L'activitat forma part del programa commemoratiu del Dia LGTBI+ que també preveu el primer Orgull de Santa, el 6 de juliol.

Enguany es compleixen 50 anys dels fets d’Stonewall, a Nova York que van suposar un abans i un després en la lluita a favor de la diversitat sexual. El manifest també recorda que fa 29 anys que l'OMS va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals o la creació clandestina l'any 1971 del Front d'Alliberament Gai de Catalunya o la primera manifestació LGTBI que es va celebrar a la Rambla de Barcelona el juny de 1977. Entre altres fets destacats el manifest recorda que Espanya es converteix l'any 2005 en el quarts país del món que legalitza el matrimoni I nou anys després el Parlament de Catalunya aprovà la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a radicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, pionera a tot Espanya.

El director de l'Escola Municipal de les Arts, Eliseu Ribes, va ser l'encarregat de donar lectura al manifest que "aquest any vol posar l'èmfasi en la Gent Gran LGTBI i la importància de la seva llibertat"

Santa Perpètua de Mogoda compta amb un servei d'informació i suport per a la diversitat afectiva sexual i de gènere, des d'on es fan visibles les polítiques LGTBI, donant cabuda a propostes de les entitats municipals com ara la jornada del dia 6 de juliol, el primer Orgull de Santa, segons va recordar Eliseu Ribes.

La penjada de la bandera de l’Arc de Sant Martí als edificis municipals i la pintada dels bancs de la Plaça Francès Macià i la Plaça Can Folguera han estat altres accions que s'han portar a terme per commemorar el dia LGTBI.

Primer Orgull de Santa 

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha elaborat tota una programació al voltant de la campanya Estima com vulguis. A través de la Regidoria d’Igualtat, s’ha previst la projecció del documental Scars Part I: Escape i Part II: Highway, un projecte musical i audiovisual de temàtica LGTBI+ creat per tres joves, una d’elles, la Carla Molina, de Santa Perpètua.

La primera part d’aquest audiovisual es va presentar al municipi ara farà un any i, en aquesta ocasió, es donarà a conèixer la segona part. La projecció serà el 5 de juliol a les 22 h abans que comenci la pel·lícula programada per al Cinema a la Fresca del Moguda Escènica.

El 6 de juliol a les 12 h al celler de l’EMA (plaça de l’Era) es farà una xerrada debat sota el nom El paper de la dona lesbiana a l’audiovisual Scars a càrrec dels creadors de l’audiovisual i amb la participació de Pepa Nolla, membre de l’Associació de mares i pares de gais i lesbianes (AMPGYL).

A partir de les 16 hores del mateix dia 6 de juliol començarà la primera festa l’Orgull de Santa. Ho farà amb una batucada a la plaça de la Vila que convidarà a la ciutadania a desplaçar-se fins a la plaça de l’Era on es desenvoluparà el primer Orgull de Santa. El recorregut previst de la batucada serà Rambla, Genís Sala, Avinguda de Barcelona, passeig de la Florida, Avinguda de l’Onze de setembre i plaça de l’Era. A les 18 hores està previst que realitzin una exhibició i a les 18.30 hores hi haurà una Masterclass a càrrec de l’entitat Urban Dance Studio. A les 19 hores tindrà lloc una nova exhibició de ball a càrrec de Fuego en los pies i el cantant Chris Summer actuarà a les 19.15 hores. En acabar, novament Urban Dance Studio oferirà una exhibició de ball i a les 20 hores es realitzarà un espectacle de màgia amb el mag Barky, qui presentarà el show Magiaactividad. La festa clourà amb les activitats de nit, una performance, DJ Juan amb Giselle Diva i l’espectacle Drag World.


Foto: Carpa informativa instal·lada ahir al parc Central / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]