hola

Santa Perpètua En Comú ha guanyat les eleccions municipals 2019 i ha aconseguit un total de nou edils per a la propera Corporació municipal. La força vencedora ha perdut un regidor respecte el mandat que finalitza, a diferència de les altres tres formacions que han assolit representació al nou Consistori, ERC, PSC i C's, que han augmentat un regidor més.

SPM En Comú ha obtingut un total de 3.951 vots, un 35,61% dels sufragis. L'actual alcaldessa i cap de llista de la formació, Isabel Garcia, s'ha mostrat molt contenta i satisfeta amb aquests resultats. "No puc menys que donar molt sincerament les gràcies a la ciutadania de Santa Perpètua que ens ha dipositat un cop més la seva confiança per poder tirar endavant el nostre projecte de ciutat i un cop més dir que ho farem el millor possible", ha manifestat Isabel Garcia. Sobre la pèrdua d'un regidor, la cap de llista ha indicat que "els resultats són excel·lents i els analitzarem detingudament". També s'ha mostrat contenta perque "Santa Perpètua és d'esquerres" i s'ha mostrat disposada a pactar "amb governs d'esquerres, amb els que compartir full de ruta i amb un programa de govern". L'actual alcaldessa també ha anunciat que "a partir de demà, podrem iniciar a tenir converses". Per part de SPM En Comú, seran regidors i regidores Isabel Garcia, Adelino Macías, Jordi Navarro, Sandra Gómez, Julio Pérez, Marçal Solà, Ana Bajo, Neus Garcia i Sergi Hernàndez.

Per la seva part, ERC-ARA-AM es manté com a segona força i ha obtingut cinc regidors, un més que a l'actual Corporació. La formació ha rebut 2.459 sufragis, un 22,16% del cens. El seu cap de llista, Pol Altayó, ha titllat aquests resultats com a "històrics" per a ERC i ha felicitat SPM en Comú i a la seva candidata, Isabel Garcia. Sobre el fet que només quatre formacions hagin obtingut representació, Altayó ha destacat que "l'atomització de candidatures complica l'entrada de formacions que menys vots obtenen. Ells hauran de fer la reflexió". Altayó també ha valorat les dades de participació que ha qualificat de "bona dada si la comparem amb altres eleccions municipals però sempre demanarem més participació a les municipals perquè sempre que hi hagi urnes demanarem que la gent ompli les urnes de vot" i ha demanat que aquesta xifra "vagi creixent en les properes eleccions municipals". Pol Altayó, Montse Vinyallonga, Jordi Umbert, Naara Fernández i Albert Bonàs seran els edils per ERC.

El PSC també ha augmentat un edil i ha obtingut quatre regidors amb un total de 1.741 vots i el 15,69% dels sufragis. El seu cap de llista, Pere Garcia, ha valorat molt positivament els resultats per a la seva formació que "a part d'obtenir un regidor més, tenim uns 500 vots més". L'alcaldable ha felicitat Isabel Garcia i ha valorat la campanya electoral com a "molt intensa, l'he gaudit molt amb els companys i l'equip". Pel que fa a les dades de participació, "confiàvem arribar al 75%, però el 60% ha estat un bon resultat de participació". Del PSC, seran regidors de la nova Corporació Pere Garcia, Olga Valenzuela, Antonio Egea i Joan Martínez.

Ciutadans es manté com a quarta força política del municipi i augmenta un regidor amb un total de tres representants a la propera Corporació en obtenir 1.427 vots i un percentatge del 12,86% dels sufragis. El seu cap de llista, Juan Albalat, ha fet una valoració positiva dels resultats i ha afegit que "estem contents perquè hem assolit els tres regidors i continuem amb ganes de treballar". Albalat també ha felicitat públicament Isabel Garcia pels resultats obtinguts. Juan Albalat, Juan Jose Suarez i Kevin Romero seran els tres edils de C's.

Formacions sense representació

Quatre formacions no han arribat al 5% dels sufragis i, per tant, no han obtingut representació per a la propera Corporació municipal.

Junts per Catalunya ha obtingut un total de 442 vots i un 3,98% dels sufragis. La seva cap de llista, Mercè Humet, s'ha mostrat decebuda amb els resultat obtinguts ja que "la nostra intenció era entrar i no ho hem aconseguit, ens han faltat cent vots". Humet ha assegurat que comença ara la campanya per d'aquí quatre anys "farem la feina que haguessin fet com a oposició però des de fora" i ha demanat que "tot el que han promès sobre participació als plens i de transparència el facin".

Després de tenir un regidor en el mandat que finalitza, la CUP ha perdut la representació al Consistori perpetuenc en obtenir 436 vots i un 3,93% dels sufragis. La seva alcaldable, Bienve Navarro, ha manifestat que "no passa res. Durant la campanya ja ho hem dit que per a nosaltres la prioritat és al carrer. Continuarem treballant". Navarro ha expressat també que "estic encantada que no entri Vox, per als altres em sap greu".

El PP ha obtingut un total de 261 vots i un 2,35% dels sufragis. El seu candidat, Luis Blanco, que també ha felicitat Santa Perpètua en Comú, ha reconegut que no assolir representació entrava dins dels possibles plans "i a diferència de 2015 no ens agafa tant de sorpresa, però amb aquests resultats toquem terra real". "És un resultat bastant pobre per a nosaltres".

Per la seva part, Vox, que concorria per primer cop, ha obtingut un total de 256 vots i un 2,31% dels sufragis. Els Serveis Informatius municipals han trucat en diferents ocasions al candidat de Vox, Javier Cabezuelo, durant la nit electoral i també un cop s'ha conegut el 100% de l'escrutini, però ha estat impossible contactar amb ell.

Per últim, la Federación Republicanos ha obtingut un total de 60 vots i un 0,54% dels sufragis. La seva cap de llista, Pilar Garcia, ha mostrat la seva decepció i ha manifestat que "ho hem intentat però no ha pogut ser". Sobre les repercussions d'aquests resultats, l'alcaldable ha assenyalat que "haurem de parlar i analitzar, avui no és un dia per prendre aquest tipus de decisions". Per últim, Pilar Garcia ha afegit que "em sap greu per la CUP, que ha perdut representació, però així ho ha decidit la ciutadania".

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política