hola

El Ple ha aprovat de manera inicial el Reglament municipal d'ús i gestió dels Centres Cívics Municipals. Aquest nou document ha estat elaborat per una comissió d'estudi que ha tingut en compte els resultats del procés de consulta pública fet a primers de l'any 2018.

Es tracta d'un instrument normatiu adaptat a les necessitats actuals i a la normativa legal europea, estatal i catalana. El reglament inclou un total de 107 punts que han sorgit després d'un llarg procés d'estudi i participació. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va ser l'encarregada de presentar aquest punt al Ple degut a l'absència per problemes familiars de la regidora de Relacions Ciutadanes, Sandra Gómez. Garcia va assegurar que la redacció del Reglament m unicipal d'ús i gestió del Centres Cívics ha estat "un procés enriquidor amb molta pluralitat d'idees" i va recordar que havien pres part 37 persones i 22 entitats.

L'alcaldessa va assegurar en el Ple que el nou reglament és una eina útil al servei de totes els usuaris dels centres cívics que permetrà solucionar totes les casuístiques relacionades amb l'ús dels equipament socioculturals.

El regidor d'ERC-MES Jordi Umbert va avançar que el seu grup farà al·legacions, tot i que va afirmar que era un reglament necessari i que s'havia fet una bona feina. Umbert va criticar que s'havia tardat molt en la redacció del reglament i va criticar el que considera "restriccions d'usos per a partits polítics i sindicats".

El regidor de la CUP, Salvador Alemany, va afirmar que considerava aquest un "molt bon reglament d'usos d'un servei de gestió directa". Però va aprofitar per demanar una prova pilot en un dels centres cívics per fer cogestió amb les entitats i ciutadania usuària.

L'alcaldessa Isabel Garcia va reconèixer que el procés s'ha allargat en el temps però que el resultat és un reglament molt participat i un bon instrument que encara pot millorar en el període d'al·legacions.

El Reglament d'usos dels centres cívics municipals va ser aprovat inicialment amb els vots favorables d'ICV, PSC, C,s i CUP i l'abstenció d'ERC-MES.

Altres propostes

Els altres temes aprovats en la sessió ordinària del Ple Municipal corresponent al mes d'abril van ser l'adhesió de l'Ajuntament de Santa Perpètua a l'Agenda Urbana de Catalunya, tres expedients de modificació de crèdit i una rectificació d'errada material. Els expedients de modificació de crèdits aprovats eren per valor de gairebé 33.000 euros per fer front al pagament de factures i despeses informàtiques.

L'adhesió a l'Agenda Urbana de Catalunya i una proposició per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball a Catalunya van ser aprovades per unanimitat del plenari.

Aquesta va ser la darrera sessió ordinària del mandat 2015-2019 ja que el 26 de maig hi ha eleccions municipals. Dels actuals regidors no repetiran segur, perquè no es presenten a les llistes, els edils d'ICV Carmen Aguirre i el portaveu de la PCCA, Francesc Rodríguez, que ahir va ser absent per problemes de salut.

El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va fer una valoració del mandat lloant la feina feta per l'equip de govern en aspectes com el CREVE, l'EMA, Serveis Socials i el lideratge de l'AMERC, i tanmateix va criticar la falta de projectes realitzats en comerç, gent gran, el PEC, el pla director de participació ciutadana, la modificació del ROM, la taula d'innovació pedagògica o el CAM com a referent al territori.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va respondre que el nivell de compliment del pla de mandat ha estat molt ampli i que a més s'han fet moltes coses que no en formaven part. Garcia va donar les gràcies a les aportacions i comentaris fets per l'oposició als diversos projectes municipals.

 

Foto: Imatge de la sessió plenària ordinària d'abril / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política