hola

El Ple, celebrat ahir dijous al vspre, va aprovar per unanimitat l'adhesió de Santa Perpètua a l'Associació de municipis per la Gestió de l'Aigua Pública (AMAP).

L'alcaldessa Isabel Garcia, que va defensar el punt en nom de la regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, excusada per indisposició, i va explicar que l'aigua és un element indispensable per a la vida, per la societat i pels ecosistemes i que per això s'ha de gestionar sota criteris d'interès general i de béns comuns.

En la seva exposició, Isabel Garcia, manifestava que l’abastament d’aigua i el sanejament són serveis bàsics i essencials, i que s’ha de garantir en tot moment el seu accés universal i assequible, sense que el seu subministrament es pugui privar per motius econòmics o socials i que s’han de prestar de forma eficaç. Per aquest motiu indicava també que «la gestió pública de l’aigua s’ha de considerar com el model de gestió que millor s’ajusta a aquestes exigències, amb mecanismes de control social que garanteixen la transparència, la informació, la rendició de comptes i la participació ciutadana efectiva».

El regidor de la CUP, Salvador Alemany, que va intervenir en aquest punt, va mostrar-se satisfet per l'adhesió de Santa Perpètua a aquesta associació i va recordar que aquesta ha estat una petició del seu grup municipal des dels inicis de la legislatura vigent. Alemany també va demanar la municipalització de serveis com el funerari, d'escoles bressol i de generació i distribució de l'energia.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va recordar que la concessió amb la companyia d'aigües de Sabadell CASSA està vigent i que el servei que presta és òptim. Garcia va voler recordar que "no tenir una gestió directa d'un servei no fa que aquest servei sigui dolent".

Modificació de crèdits i precs i preguntes 

Durant la sessió plenària es van aprovar també dos punts de la comissió informativa d'organització i economia referents a un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit i una modificació de crèdits per valor de més d'un milió dos-cents mil euros. La major part d'aquest import arriba de diverses subvencions de la Diputació de Barcelona i es destinarà a accions aprovades en els diferents processos participatius del pla d'inversions, en plans estratègics i per a les obres de rehabilitació d'El Vapor. Amdós punts van ser aprovats amb el vot favorable de l'equip de govern (ICV-PSC) i amb les abstencions d'ERC, C's, CUP i PCCA

En el torn precs i preguntes el regidor d'ERC, Pol Altayó, va lamentar la retirada de les pancartes a favor de la llibertat del perpetuenc Jordi Cuixart ubicades a l'Ajuntament i a la Biblioteca. La decisió es va prendre arran d'una resolució de la Junta electoral que així ho exigia després que el grup de Ciutadans ho denunciés a aquest organisme. Altayó exposava que la resolució feia referència a símbols partidistes que permetessin la seva identificació amb grups que concorren a les eleccions i que, en aquest sentit, les pancartes per la llibertat de Jordi Cuixart no estan relacionades amb cap partit polític.
   

Per la seva part, el regidors de Ciutadans reclamaven a l'equip de govern el manteniment d'alguns elements de joc al parc dels Ametllers i millores al passatge d'Ernest Lluch. L'alcaldessa de Santa Perpètua responia a aquesta petició que l'empresa concessionària del manteniment dels parcs ha de fer aquestes revisions i que, pel que fa, a les demandes del passatge d'Ernest Lluch es valoraran aquestes peticions.

Foto: La bassa del parc Central / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua signa el Pacte de Ciutat per a la recuperació social i econòmica
24 Jul 2020 17:58 - RedaccióSanta Perpètua signa el Pacte de Ciutat per a la recuperació social i econòmica

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i els portaveus dels quatre grups municipals del Consistori, [ ... ]

Política
La CUP, contra la privatització dels serveis municipals de Santa Perpètua
22 Jul 2020 09:30 - RedaccióLa CUP, contra la privatització dels serveis municipals de Santa Perpètua

Segons informa la CUP en un comunicat, el govern municipal, de Comuns i PSC «està imposant un nou [ ... ]

Política
La Corporació celebra avui el Ple del mes de juliol
23 Jul 2020 10:26 - RedaccióLa Corporació celebra avui el Ple del mes de juliol

L'Ajuntament de Santa Perpètua celebrarà aquesta tarda la sessió plenària ordinària del mes de [ ... ]

Política