hola

El diputat socialista al Parlament i Secretari de Treball de la Comissió Executiva del PSC, Pol Gibert, va explicar ahir a Santa Perpètua que per a una inserció laboral juvenil és necessari disposar d'orientadors que els facin itineraris personalitzats.

Gibert va protagonitzar ahir al Centre Cívic La Creueta una xerrada sobre joves i ocupació que va organitzar el PSC de Santa Perpètua.

El diputat socialista al Parlament va donar algunes xifres sobre joventut i treball com que en els darrers anys han marxat d'Espanya 41.000 joves, alguns dels quals ha aconseguit feina de la seva professió però altres es guanyen la vida fora com poden. També que actualment hi ha 75.000 joves a l'atur i la taxa continua en augment cada any. A més treballen de manera temporal i amb contractes de mitja jornada o menys. Una altra xifra destacat per Pol Gibert és que actualment l'emancipació juvenil és del 24% motivada per aquesta ocupació en precari i pels elevats costos d'habitatge ja sigui de compra com de lloguer. Pol Gibert va destacar que l'augment del salari mínim interprofessional ha afectat sobretot els col·lectius de dones i joves.

El Secretari de Treball de la Comissió Executiva del PSC va recordar que el PSOE en aquests mesos al Govern de l'Estat ha presentat un pla de xoc que treballi les competències lingüístiques i digitals i un programa de retorn juvenil i que inclou la contractació de 3.000 orientadors per fer itineraris personalitzats als joves sense feina. Pol Gibert considera que el PSOE ha presentat uns pressupostos que de donen esperança als joves després de deu anys molt difícils.

Pol Gibert ha subratllat que per a una inserció laboral juvenil és necessari disposar d'orientadors que els facin itineraris personalitzats.

Sobre l'oferta de FP i les opcions de FP Dual amb empreses, Pol Gibert ha criticat que l'actual Govern de la Generalitat no fa cap aposta a favor de la indústria i això s'està notant en l'economia vallesana.

Gibert ha assegurat que Equips de Govern municipals estan treballant en aspectes que no tenen competència però que són la primera trinxera i cal assegurar-se tenir-ne aquells que lluitaran per la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

El diputat socialista al Parlament ha afirmat que l'estabilitat política és bàsica per treballar i ha criticat que l'actual Govern de la Generalitat no gestiona res i que això acabarà en una convocatòria electoral propera.


Foto: El candidat del PSC Pere Garcia i el diputat Pol Gibert, durant l'acte / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política