hola

"Avui en dia a l’estat espanyol estan en perill els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania”, segons ha expressat en un comunicat el portaveu del grup municipal d’ERC, Pol Altayó, arran de conèixer les peticions de penes de la fiscalia i de l’advocacia de l’Estat als líders del procés.

L’edil assenyala que “quan una cosa no els agrada apliquen tot el pes de la repressió sobre la ciutadania. Això ja no va d’independència. Això va de drets fonamentals. Preguntin sinó a Santi Vila o Joan Josep Nuet, manifestament no independentistes, per les penes que els demanen”. Altayó afirma que “l’advocacia de l’estat no només no ha rebaixat les penes sinó que les ha augmentat. Fa uns mesos situava sobre la taula la malversació. Ara hi afegeix la sedició i la desobediència greu.

ERC manifesta que “la lluita antirrepressiva requereix de la màxima unitat d’acció” i afegeix que “sempre serem al costat de l’estratègia que defensi la llibertat i els drets civils. Serem allà on calgui per acusar l’estat espanyol de la barbàrie que està executant”. El grup també afirma que l’escrit d’acusació “no presenta ni una sola prova, però l’estat espanyol està disposat a fer el ridícul mundial en la defensa d’una unitat estroncada fa anys”. Per últim, considera que davant el plantejament polític d’un dret de la ciutadania, “l’estat respon amb repressió, presó, cops de porra i amenaces”.


Foto: Pol Altayó, durant una sessió plenària / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política