hola

Un centenar de persones es van concentrar i manifestar ahir pels carrers de Santa Perpètua per reclamar la llibertat de "les preses, exiliades i encausades" a més de la llibertat del perpetuenc i president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. L'acte es va fer coincidint amb els nou mesos d'empresonament de Cuixart i de l'expresident de l'ANC, Jordi Sánchez.

La concentració va ser convocada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Santa Perpètua, va començar al parc dels Països Catalans i després els manifestants van marxar pel passeig de la Florida fins a la plaça de la Vila. Allà es va desenvolupar una segona part de l'acte que va voler recordar especialment les onze dones "empresonades, exiliades i encausades" sota el lema Elles també existeixen!

Onze dones portaven les fotografies de Mireia Boya, Anna Gabriel, Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Marta Rovira, Anna Simon, Ramona Barrufet, Meritxell Borràs i Teresa Laplana. La perpetuenca Neus Umbert va ser l'encarregada de donar lectura a un resum de l'article escrit per la diputada de la CUP Mireia Boya, dedicat a aquestes dones i publicat a Nació digital el 29 de març de 2018 amb el títol "Per elles, per les seves renúncies, pel seu exemple, per estar en primera línia, per les seves victòries i derrotes, que són les de totes... parlem d'aquestes dones".
Umbert llegia el text en el qual es critica el segon pla de les dones en aquest conflicte polític i social que atorga el focus mediàtic.

El text conclou amb un sentiment de ràbia i impotència i el desig de la proclamació de la república i destaca que les dones "han estat el puntal desapercebut, amagat però imprescindible".

Després, la germana de Jordi Cuixart, Neus, va dirigir unes paraules en nom de la família i va dir que l'acostament dels presos no és "cap favor ni concessió sinó que respon a la legislació penitenciària" i que continuen exigint la seva llibertat i la retirada dels càrrecs. Neus Cuixart va tornar a agrair el suport de moltes persones de Santa Perpètua en aquests nou mesos difícils que els ha tocat viure.


Foto: Un moment de la concentració, a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que el nou Codi d'accessibilitat suposarà un avenç per a tothom
12 Abr 2024 13:47 - RedaccióEl conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que el nou Codi d'accessibilitat suposarà un avenç per a tothom

El Codi d’Accessibilitat de Catalunya, en vigor des del 4 de març, és un reglament exhaustiu, que [ ... ]

Política