hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'Ajuntament de Santa Perpètua destinarà aquest any 4,5 milions d'euros al Pla d’Inversions 2016-2019, segons la modificació de crèdits aprovada pel ple del mes de juny celebrat ahir. 

L'origen del pressupost és 2,8 milions d’euros a través de préstecs bancaris; 1,6 milions de subvencions de la Diputació de Barcelona; 180.000 euros provinents del fons de patrimoni del sòl; 175.000 euros d’aportacions de les empreses dels polígons industrials i 304.000 euros de baixes d’altres partides, com va detallar el tinent d'alcalde d'Organització i Economia, Albert Ortiz.

Per a aquesta anualitat, l’Equip de Govern destaca que hi ha 200.000 euros per al pressupost participatiu del qual ja s’han fet arribar més d’una trentena de propostes per part de la ciutadania. Altres projectes són la coberta de la pista exterior de patinatge (164.000 euros), la remodelació de la plaça del Mercat (180.000 euros), per a l’arxiu municipal (50.000 euros), per a la millora d'enllumenat, clavegueram i instal·lació de fibra òptica dels polígons industrials (850.000 euros); la construcció d’una nau per als vehicles de recollida de residus de l’empresa municipal Mogoda Serveis (500.000 euros) i la compra de vehicles per a aquesta finalitat (665.000 euros). També s’inclou la renovació de part de la flota de vehicles dels serveis municipals (100.000 euros) i per a la renovació d'equips informàtics i millora de programari es destinen (137.800 euros).

La modificació de crèdits va ser aprovada amb els vots del govern municipal format per ICV-E i PSC i l’abstenció d’ERC-MES, C,s, les CUP i la PCCA.

El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va mostrar la seva preocupació amb la rebaixa de dues partides destinades a la prevenció de residus i també va preguntar on es construiria la nau per magatzem dels nous vehicles de la recollida d'escombraries.

El tinent d'alcalde Albert Ortiz va comentar que les partides pressupostàries es poden modificar i va avançar que la nau s'aixecarà probablement a prop de la comissaria dels Mossos d'Esquadra.
L'alcaldessa, Isabel Garcia, va fer un balanç del Pla plurianual d'inversions del qual va dir que "està superant positivament els objectius que inicialment havíem previst per quantitat i qualitat de les accions i pels resultats econòmics que hem obtingut". El Pla incloïa inicialment disset programes.

En aquesta anualitat s'afegeix la remodelació de la plaça del Mercat lligada a la construcció d'edificis d'habitatges i que inclou aquesta obra a la via pública per valor de 680.000 euros dels quals 180.000 corresponen al Consistori.

L'alcaldessa va explicar que el Pla d'inversions 2016-2019 va començar amb un pressupost de 9,5 milions d'euros, però ara amb l'aprovació ahir pel Ple de la partida de 2018 el Pla puja a gairebé 12,7 milions d'euros. Isabel Garcia va argumentar que l'endeutament de l'Ajuntament és d'un 16% que permet fer front a aquestes inversions amb préstecs.

Isabel Garcia va detallar l'origen del pressupost per a inversions del Pla i va subratllar que la diferència entre la partida inicial del pla i la final ve determinada pel canvi en la gestió de la recollida de residus.


Foto: La coberta de la pista exterior és un dels projectes que inclou el Pla d'Inversions / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP, Arran i Endavant en desacord amb la propera instal·lació d'un Burger King al parc Central
19 Jun 2019 13:45 - RedaccióLa CUP, Arran i Endavant en desacord amb la propera instal·lació d'un Burger King al parc Central

La CUP, Arran i Endavant de Santa Perpètua han mostrat el seu desacord amb la propera instal·lació [ ... ]

Política
El nou cartipàs del govern municipal està distribuït en tres grans àrees
26 Jun 2019 11:32 - RedaccióEl nou cartipàs del govern municipal està distribuït en tres grans àrees

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha signat el decret d’organització municipal [ ... ]

Política
L'equip de govern presenta el Pla de Mandat que inclou un centenar d'accions
04 Jul 2019 12:56 - RedaccióL'equip de govern presenta el Pla de Mandat que inclou un centenar d'accions

L’equip de govern format pels grups municipals de Santa Perpètua En Comú (SPMEC) i del PSC ha presentat [ ... ]

Política