hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua destinarà aquest any 4,5 milions d'euros al Pla d’Inversions 2016-2019, segons la modificació de crèdits aprovada pel ple del mes de juny celebrat ahir. 

L'origen del pressupost és 2,8 milions d’euros a través de préstecs bancaris; 1,6 milions de subvencions de la Diputació de Barcelona; 180.000 euros provinents del fons de patrimoni del sòl; 175.000 euros d’aportacions de les empreses dels polígons industrials i 304.000 euros de baixes d’altres partides, com va detallar el tinent d'alcalde d'Organització i Economia, Albert Ortiz.

Per a aquesta anualitat, l’Equip de Govern destaca que hi ha 200.000 euros per al pressupost participatiu del qual ja s’han fet arribar més d’una trentena de propostes per part de la ciutadania. Altres projectes són la coberta de la pista exterior de patinatge (164.000 euros), la remodelació de la plaça del Mercat (180.000 euros), per a l’arxiu municipal (50.000 euros), per a la millora d'enllumenat, clavegueram i instal·lació de fibra òptica dels polígons industrials (850.000 euros); la construcció d’una nau per als vehicles de recollida de residus de l’empresa municipal Mogoda Serveis (500.000 euros) i la compra de vehicles per a aquesta finalitat (665.000 euros). També s’inclou la renovació de part de la flota de vehicles dels serveis municipals (100.000 euros) i per a la renovació d'equips informàtics i millora de programari es destinen (137.800 euros).

La modificació de crèdits va ser aprovada amb els vots del govern municipal format per ICV-E i PSC i l’abstenció d’ERC-MES, C,s, les CUP i la PCCA.

El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va mostrar la seva preocupació amb la rebaixa de dues partides destinades a la prevenció de residus i també va preguntar on es construiria la nau per magatzem dels nous vehicles de la recollida d'escombraries.

El tinent d'alcalde Albert Ortiz va comentar que les partides pressupostàries es poden modificar i va avançar que la nau s'aixecarà probablement a prop de la comissaria dels Mossos d'Esquadra.
L'alcaldessa, Isabel Garcia, va fer un balanç del Pla plurianual d'inversions del qual va dir que "està superant positivament els objectius que inicialment havíem previst per quantitat i qualitat de les accions i pels resultats econòmics que hem obtingut". El Pla incloïa inicialment disset programes.

En aquesta anualitat s'afegeix la remodelació de la plaça del Mercat lligada a la construcció d'edificis d'habitatges i que inclou aquesta obra a la via pública per valor de 680.000 euros dels quals 180.000 corresponen al Consistori.

L'alcaldessa va explicar que el Pla d'inversions 2016-2019 va començar amb un pressupost de 9,5 milions d'euros, però ara amb l'aprovació ahir pel Ple de la partida de 2018 el Pla puja a gairebé 12,7 milions d'euros. Isabel Garcia va argumentar que l'endeutament de l'Ajuntament és d'un 16% que permet fer front a aquestes inversions amb préstecs.

Isabel Garcia va detallar l'origen del pressupost per a inversions del Pla i va subratllar que la diferència entre la partida inicial del pla i la final ve determinada pel canvi en la gestió de la recollida de residus.


Foto: La coberta de la pista exterior és un dels projectes que inclou el Pla d'Inversions / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP reclama cuidar a la gent i no traslladar la responsabilitat de l'augment de casos covid-19 a la població
27 Oct 2020 15:11 - RedaccióLa CUP reclama cuidar a la gent i no traslladar la responsabilitat de l'augment de casos covid-19 a la població

La CUP de Santa Perpètua ha mostrat la seva sorpresa per la campanya de l'Ajuntament a les xarxes socials [ ... ]

Política
Amnistia i Llibertat anul·la les recollides de signatures previstes aquest mes
21 Oct 2020 13:41 - RedaccióAmnistia i Llibertat anul·la les recollides de signatures previstes aquest mes

La Plataforma ciutadana ALL (Amnistia i Llibertat) ha anunciat que anul·la la recollida de firmes a [ ... ]

Política
ERC critica la falta de transparència i l'immobilisme del govern local en la taxa de residus
21 Oct 2020 12:11 - RedaccióERC critica la falta de transparència i l'immobilisme del govern local en la taxa de residus

Esquerra Republicana critica la falta de transparència que hi ha per part del govern municipal de Santa [ ... ]

Política