hola

Esquerra Republicana de Catalunya ha explicat en un comunicat que segueix la seva ronda de visites als municipis que apliquen models de recollida de residus diferents a l’aplicat a Santa Perpètua.
Els regidors Pol Altayó i Albert Bonàs van conèixer a Vacarisses el funcionament de la recollida de residus porta a porta i van "rebre les explicacions i aclariments oportuns de la mà de l’alcalde del municipi, el republicà Toni Masana".

Segons explica la formació en un comunicat, en aquesta visita van treballar sobre el model aplicat a Vacarisses i van observar les dades d’evolució del percentatge de recollida des de l’aplicació del model i resoldre dubtes de caràcter logístic i de millora que caldria aplicar.

El regidor Albert Bonàs explica que “Vacarisses va començar la recollida porta a porta encara no fa ni mig any. En aquests mesos han passat d’un percentatge de recollida selectiva molt proper al 30% a estabilitzar-lo gairebé fregant el 70%. Exemple evident que la recollida porta a porta no és només una necessitat sinó una realitat imprescindible per millorar la recollida i correcta separació de residus: Un exemple més que cal canviar coses al nostre municipi”

D’altra banda, el portaveu de la formació, Pol Altayó destaca que “a Santa Perpètua estem a anys llum d’aquest nivell de recollida. Cal que parlem de quin és l’objectiu a llarg termini. I a Esquerra el tenim clar: cal identificar qui genera cada residu. Perdre l’anonimat ens farà millorar exponencialment”. A més a més, afegeix “abans d’això, però, ens calen mesures de xoc, d’impacte per avançar amb accions que suposin millores substancials mentre es decideix el model de futur a aplicar”

La formació també manifesta que veu amb bons ulls i celebra l’inici d’un procés de debat polític al Consistori de Santa Perpètua per avaluar i acordar un model de recollida de residus. “És imprescindible per al seu bon funcionament i aplicació que aquest sigui un debat de ciutat i s’acordi a llarg termini. Això no vol dir que no hi pugui haver discrepàncies en certes accions, però cal que tothom comparteixi el model a aplicar” manifesta Bonàs al comunicat de premsa.

 

Foto: Els regidors d'ERC Pol Altayó i Albert Bonàs van visitar Vacarisses / ERC

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política