hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir també una declaració de suport als polítics i dirigents de la societat civil empresonats. La proposició va estar aprovada pels grups d'ICV, PSC, ERC, CUP i la PCCA. El grup de Cs es va abstenir.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, moment abans de fer lectura als acords de la proposició va destacar "l'important esforç que han fet els grups municipals per arribar al consens sobre aquesta proposició" i va manifestar que "l'hem volgut fer el més ampli possible per a tothom prioritzant l'objectiu comú".

La proposició recull rebutjar la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez "que sempre han actuat de manera pacífica". A més, el document considera que l’aplicació d’una mesura cautelar com la presó preventiva, adoptada pel Tribunal Suprem, dificulta la normalització de la situació política a Catalunya. Per a les famílies dels empresonats, la proposició mostra la seva solidaritat i el compromís a rebre-les i a posar-les a la seva disposició eines per tal d'abastir-les del suport emocional i psicològic que necessitin.

Familiars i amics del perpetuenc Jordi Cuixart van estar present ahir al vespre a la sessió plenària.

La proposició aprovada també defensa el compliment de la Convenció sobre els drets dels infants i exigeix la protecció del menor i descendents, en general dels presos i demana que es tingui especialment en compte la situació dels infants i reclamem l’acostament dels presos mentre no es produeixi la seva excarceració. Per finalitzar, el document  sol·licita que les mesures cautelars imposades a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras les puguin acomplir en centres penitenciaris catalans.

Sanitat

Altres proposicions que va aprovar el Ple van ser una, a petició de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, sol·licitant a la Fundació Sanitària de Mollet i al CatSalut la prohibició de fer medicina privada a l’Hospital de Mollet que va estar aprovada per tots els grups amb l'abstenció de Cs i una segona proposició que reclama a la Generalitat de Catalunya i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que presenti al Parlament el pla per recuperar la gestió pública de la xarxa d'aigües Ter-Llobregat, aprovada per unanimitat.

L'Ajuntament va acordar també impulsar la formació en reanimació cardiopulmonar als centres educatius de Santa Perpètua i es va adherir a la declaració “Kids Save Lives”, aprovada amb tots els vots dels grups i el vot contrari de la CUP i una altra moció en suprt a Valtonyc, amb el vot contrari de Cs.

Per últim, el Ple va aprovar una proposició per revertir les reclamacions de l'IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C's, que es va abstenir.

Precs i preguntes

Al torn de precs i preguntes, els regidors de Ciutadans van reclamar novament la neteja d'espais públics de pintades i altres elements i van criticar el que consideren un ús polític de la Festa Major després que diverses entitats hagin mostrat durant actes culturals el seu suport al perpetuenc empresonat Jordi Cuixart. De fet, durant el ple un grup de ciutadans va mostrar pancartes amb el missatge No fiestas politizadas y Fiestas para todos.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va expressar que la neteja de grafits i altres elements es realitza periòdicament i va posar en dubte que l'interès de la petició de neteja fos mantenir nets els carrers del municipi perquè el llistat de les actuacions que proposa Ciutadans, va indicar, només es correspon a carrers amb determinades pintades.

Per la seva part i sobre la petició de no polititzar les festes majors, el regidor de Cultura, Marçal Solà, va manifestar que les festes de Santa Perpètua son ja de tothom i va indicar que la Regidoria de Cultura no prohibirà a les entitats que s'expressin lliurament. De Jordi Cuixart, el regidor de Cultura va recordar que sempre ha estat molt vinculat a la vida cultural de Santa Perpètua.

Per la seva part, el regidor d'ERC Pol Altayó va lamentar l'abstenció de ciutadans a la moció en suport a Jordi Cuixart aprovada al ple perquè aquesta segons ha explicat parla de drets humans i de drets dels infants. La seva intervenció va ser interrompuda en varies ocasions pel públic assistent.


Foto: Familiars de Jordi Cuixart durant el Ple / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Cs de Santa Perpètua impulsa la creació d'una agrupació a Polinyà
27 Set 2018 11:03 - RedaccióCs de Santa Perpètua impulsa la creació d'una agrupació a Polinyà

Ciutadans Santa Perpètua impulsa la creació d'una agrupació del partit en Polinyà amb la intenció [ ... ]

El Ple del mes de setembre presenta onze punts en l'ordre del dia
27 Set 2018 12:55 - RedaccióEl Ple del mes de setembre presenta onze punts en l'ordre del dia

Un total d'onze punts conformen l'ordre del dia del Ple Municipal del mes de setembre. Organització [ ... ]

Una dotzena d'entitats celebren aquest diumenge l'aniversari de l'1 d'octubre
28 Set 2018 12:25 - RedaccióUna dotzena d'entitats celebren aquest diumenge l'aniversari de l'1 d'octubre

Un grup d’entitats de Santa Perpètua ha decidit commemorar el primer aniversari de l’1 d’octubre [ ... ]