hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua aprovarà aquesta tarda una disposició addicional en edificacions existents en zones industrials d'edificació aïllada per facilitar mesures de millora i de seguretat ambiental, alimentària i industrial.

La modificació puntual del pla general permetrà a empreses de polígons dels anys 60 i 70 del segle passat que disposen d'una nau al mig d'una parcel·la poder fer les millores necessàries que reclama la nova regulació europea.

Aquest és un dels punts que formen part de l'ordre del dia del Ple que la Corporació local celebrarà avui. La directora de Territori i Sostenibilitat, Teresa Mira, explica que la modernització exigida a les empreses d'aquestes naus fan referència a temes mediambientals i de seguretat que s'han imposat amb el pas dels anys.

Mira explica que aquesta disposició addicional permetrà que sense haver d'aixecar més edificacions es puguin fer les millores tecnològiques que necessiti cada nau per a la seva producció.

Altres punts de la comissió de Territori i Sostenibilitat que es tractaran en el Ple d'avui serà la declaració d'especial interès i utilitat municipal de les obres d'instal·lació d'un ascensor a l'Escola Santa Perpètua i l'aprovació provisional del Pla de Millora urbana per a l'accés des de la carretera C-59 al carrer del Montsià a l'alçada del carrer del Vallès.

El Ple també aprovarà el sistema de gravació de videoacta per les sessions plenàries i l'aprovació d'expedients de modificació de crèdit.

Sis proposicions

D'altra banda els grups municipals presentaran al Ple fins a sis proposicions. Una és, a petició de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, per sol·licitar a la Fundació Sanitària de Mollet i al CatSalut la prohibició de fer medicina privada a l’Hospital de Mollet. La segona reclama a la Generalitat de Catalunya i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que presenti al Parlament el pla per recuperar la gestió pública de la xarxa d'aigües Ter-Llobregat. També es porta al plenari una proposició de rebuig a la decisió de mantenir en presó preventiva "a càrrecs electes i representants de dues de les entitats més importants de Catalunya que sempre han actuat de manera pacífica". I per sol·licitar que les mesures cautelars imposades a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras les puguin acomplir en centres penitenciaris catalans.

L'Ajuntament també tractarà una proposició per impulsar la formació en reanimació cardiopulmonar als centres educatius de Santa Perpètua i l'adhesió a la declaració “Kids Save Lives”. Els grups municipals també proposen un text a favor de la llibertat d’expressió i de suport a Valtonyc. i, per últim, una proposta per revertir les reclamacions de l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics.

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua començarà a les set de la tarda i serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM i al web radio.staperpetua.org.

 

Foto: Sala de Plens / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política