hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Reduir la generació de residus i millorar la quantitat i la qualitat de la recollida selectiva són dos dels objectius principals del nou Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals.

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua va aprovar ahir aquest Pla que preveu més d’una vintena d’accions. Els grups municipals d'ICV, PSC, Ciutadans i la CUP van donar suport, mentre que ERC i la PCCA es van abstenir.

El document aprovat defineix cinc línies estratègiques que pretenen reduir la generació de residus, promovent la seva prevenció com a eix prioritari; millorar la quantitat i la qualitat de la recollida selectiva; fer transparent i sostenible econòmicament la gestió de residus; incrementar la valorització material en el tractament final; i millorar l’eficiència a través de la gestió consorciada i/o comarcal de les actuacions relacionades amb les recollides i tractament de residus.

La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha detallat que l’objectiu principal d’aquest Pla és crear un full de ruta que defineixi el camí a seguir en la prevenció, la reutilització i la gestió dels residus municipals durant els propers anys. Neus Garcia ha explicat que el Pla perpetuenc s’ha redactat de forma paral·lela i amb consonància al Pla de Prevenció de Residus i Recursos del Vallès Occidental (PREVOC). La regidora ha informat que l'objectiu és arribar l'any 2020 a reciclar "el 60% de les escombraries recollides al municipi".

El portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Pol Altayó, va afirmar que el document "és una bona eina" per assolir els objectius de reduir els residus però va lamentar que prèviament no s'ha fet "el debat del model de recollida" que determini les accions a realitzar.

El portaveu de C'S, Joan Albalat, va donar suport al Pla que va qualificar de "necessari" però va trobar a faltar participació en l'elaboració del document.

El portaveu de la CUP, Salvador Alemany, va manifestar que el Pla és una eina "indispensable" per reduir residus i estan disposats a col·laborar "en aquesta gran tasca".

El portaveu de la Plataforma Cívica, Francesc Rodríguez, va afirmar que "coincideix amb els objectius del Pla però no comparteix les estratègies del govern municipal" que cal discutir el model de recollida.

La diagnosi realitzada ha evidenciat que la recollida selectiva està estancada i en algun cas presenta inclús una tendència negativa, especialment preocupant en el cas de la fracció orgànica, segons ha manifestat la regidora de Medi Ambient.

Els nivells de recollida selectiva al municipi s’han estabilitzat al voltant del 34% els darrers anys però tot i així se situen per sota de la mitjana catalana, que el 2015 era del 36,5%. Amb aquest pla es vol aconseguir arribar al 60% l'any 2020.

Can Filuà

D'altra banda, revitalitzar el barri de Can Filuà i ser la sortida a la gran demanda d'habitatge de lloguer que hi ha a Santa Perpètua, són els objectius de l'aprovació definitiva de la modificació del Pla parcial urbanístic del sector residencial d'urbanització prioritària de Can Filuà, segons va avançar el tinent d'alcaldia d'urbanisme, Joan Alcántara. Aquest punt va comptar amb el vistiplau dels grups d'ICV,ERC PSC i C's; l'abstenció de la PCCA i el vot en contra de la CUP que va argumentar que no compartia el model desenvolupament de Santa Perpètua que tenia el govern municipal.


La sessió plenària del mes de febrer es va iniciar amb la lectura del comunicat de la junta de portaveus de  condemna a "les agressions i actes de violència que s’han produït en els darrers dies, en forma de pintades insultants i la realització de trets amb balins d’aire comprimit contra dos habitatges que lluïen una bandera estelada". També es va fer una crida a reforçar la convivència ciutadana.

D'altra banda, els representats d'ERC van reclamar durant la seves intervencions la llibertat "dels presos polítics".


Foto: Contenidors de recollida selectiva a la plaça Nova / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Ciutadans presenta els cinc primers de la llista
26 Abr 2019 12:07 - RedaccióCiutadans presenta els cinc primers de la llista

Ciutadans ha presentat els cinc primers de la llista. Fa uns dies va fer públic que Juan Albalat encapçalaria [ ... ]

Política
El PSC guanya les eleccions generals a Santa Perpètua
29 Abr 2019 12:31 - RedaccióEl PSC guanya les eleccions generals a Santa Perpètua

Les eleccions generals a Santa Perpètua es van celebrar ahir 28 d'abril amb total normalitat i amb [ ... ]

Política
La presentació del llibre sobre Oriol Junqueras aplega un centenar de persones al pati d'ERC
22 Mai 2019 12:52 - RedaccióLa presentació del llibre sobre Oriol Junqueras aplega un centenar de persones al pati d'ERC

Un centenar de persones van assistir a la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, [ ... ]

Política