hola

Unes 200 persones es van concentrar divendres 16 de febrer per donar el seu suport a la família del perpetuenc Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, just en el dia que feia quatre mesos que va ser empresonat per ordre de l'Audiència Nacional acusat de sedició i de rebel·lió igual que l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez.

L'acte va tenir lloc a la plaça de la Vila convocat pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Santa Perpètua de Mogoda.

A nivell de Catalunya, Òmnium Cultural i ANC van fer una convocatòria per aquell mateix dia i hora davant de tots els ajuntaments amb el lema Il·lumina la llibert4t. En la concentració de Santa Perpètua es va col·locar un gran llaç groc al terra de la plaça i es va estendre una pancarta de Llibertat , us volem a casa !!! amb les cares de Cuixart i Sànchez.

Durant l'acte van prendre la paraula quatre persones per donar lectura a diferents escrits. Rosa Rovira va recordar les agressions patides darrerament al municipi amb armes d'aire comprimit i va condemnar les forces polítiques "repressores". Rovira va dir que aquestes concentracions són les accions que cal continuar fent per reclamar la llibertat del poble.

Òmnium Cultural i ANC van elaborar un manifest per ser llegit en les diferents concentracions amb motiu dels quatre mesos d'empresonament dels seus dirigents. A Santa Perpètua l'encarregat de llegir-lo va ser Jaume Vinyals. El manifest diu que "la persecució a Cuixart i Sànchez és injusta basada en acusacions falses amb mesures penals excessives i desproporcionades". El text continua dient que "la repressió afecta a tota la democràcia, si els drets fonamentals i les garanties judicials són vulnerats en el cas de Cuixart i Sànchez, si poden ser interpretats arbitràriament per un jutge, d'ara en endavant qualsevol ciutadà podrà veure vulnerat els seus drets fonamentals i les garanties judicials, podrà ser interrogat i jutjat per republicà i independentista".

Angelina Marcè va llegir una carta de Jordi Cuixart escrita a la Muriel Casals en record dels dos anys de la seva mort. I la germana gran de Jordi Cuixart, la Neus, va recordar que "gent que fa coses per la gent sense esperar res a canvi, aquesta és la societat que, entre molts altres, el Jordi vol aconseguir al capdavant d'Òmnium, a la nostra família i dins de casa seva. Un lloc per a tots, on tothom hi càpiga i on ningú hagi de renunciar a res. Una societat lliure i digne per a tothom". Neus va dedicar unes paraules als concentrats per agrair les mostres de suport en uns moments tan difícils per a la família i va afirmar que "a vegades ens dona la sensació que amb un senzill moltes gràcies no n'hi ha prou".


Foto: Un moment de la concentració / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
La plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República
12 Abr 2024 11:16 - RedaccióLa plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República

La plaça de les Tretze Roses acollirà el diumenge 14 d’abril l’acte institucional de commemoració [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política