hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

El pressupost ordinari de l’Ajuntament de Santa Perpètua per a aquest any 2018 és de 32,5 milions d'euros. Això suposa un 4% d'increment respecte el pressupost de 2017. El pressupost va ser aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern format per ICV i PSC, l’abstenció de les CUP i el vot en contra d’ERC-MES, C,s i PCCA.

El pressupost de l'empresa municipal Mogoda Serveis SAM serà de 4,3 milions d'euros i el del Consorci Urbanístic de Can Filuà està dotat amb 13.000 euros.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Albert Ortiz, va afirmar que és un pressupost "continuista de la política econòmica que hem vingut desenvolupant en els darrers anys i que tants bons fruits ens està donant", tot i que va subratllar que "s’incorporen noves propostes a més de consolidar totes les polítiques socials, de promoció econòmica i d’atenció a les persones". Ortiz va detallar que entre aquestes propostes hi ha l’Escola Municipal de les Arts i el projecte museístic del Vapor.

En el capítol d’ingressos, el tinent d’alcaldia d’Economia va subratllar la previsió d’ingrés que es fa de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) és de 600 mil euros més que al 2017. Aquesta afirmació va provocar la crítica del grup d’ERC-MES que va recordar que en el Ple d’ordenances municipals es va dir que no s’augmentava la pressió fiscal i, en canvi, ara s’admet aquest increment de l’IBI.
El tinent d’alcaldia d’Economia va asseverar que la contenció és la línia més destacada pel que fa a les despeses. El capítol de personal és el que té un major percentatge del pressupost amb un 47% que contempla l’augment màxim previst per aquest any de l’1,5% en els salaris dels treballadors de l’administració pública.

També va destacar Albert Ortiz que gairebé un 29% del pressupost està destinat als serveis directes a les persones, 470.000 euros més que l’exercici anterior, va dir.

Oposició

El regidor de la PCCA, Francesc Rodríguez, va argumentar el seu vot contrari perquè no es refia de l’equip de govern ja que, segons va denunciar en el Ple, no s’ha complert un dels dos acords als quals va arribar amb la PCCA per votar a favor del Pla d’inversions, que era una fase de la retirada de pals a La Florida.

El regidor de les CUP, Salvador Alemany, va demanar "la creació de comissions de barri perquè les seves decisions es vegin reflectides en els pressupostos" i també redimensionar les partides destinades a la Regidoria d'Igualtat per fer més polítiques de sensibilització i de lluita feminista. Alemany va criticar que el pressupost no plantegi polítiques rupturistes i transformadores per lluitar per les classes menys afavorides.

El portaveu de Ciutadans, Joan Albalat, va argumentar el vot contrari als pressupostos ja que considera que no disminueix la pressió fiscal dels veïns i "no s’ajusta a les necessitats de Santa Perpètua".

El grup municipal d’ERC-MES va titllar el pressupost de "continuista des de fa no se sap quants anys". El portaveu d’ERC-MES, Pol Altayó, va afirmar que no veuen reflectides polítiques transformadores tot i que l’equip de govern afirma que les farà.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, va assegurar que "aquest és el millor pressupost possible per fer front a les necessitats de la ciutadania al 2018". Garcia va insistir que es tracta d'un pressupost de contenció de la despesa i de continuïtat de les polítiques per assolir els tres grans objectius de l'equip de govern d'aquest mandat.


Foto: El Ple de gener va aprovar el Pressupost Municipal de 2018 / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP dona suport al jovent que es mobilitza
07 Nov 2019 14:12 - RedaccióLa CUP dona suport al jovent que es mobilitza

L’Assemblea Local de la CUP de Santa Perpètua, en un comunicat, dona total suport al jovent que "es [ ... ]

Política
El diputat d'ERC Ruben Wagensberg fa campanya a Santa Perpètua
07 Nov 2019 14:04 - RedaccióEl diputat d'ERC Ruben Wagensberg fa campanya a Santa Perpètua

El diputat al Parlament de Catalunya Ruben Wagensberg va visitar Santa Perpètua aquest dilluns 4 de [ ... ]

Política
Més de 18.000 electors perpetuencs tenen dret a vot aquest 10 de novembre
08 Nov 2019 09:54 - RedaccióMés de 18.000 electors perpetuencs tenen dret a vot aquest 10 de novembre

Un total de 18.449 electors perpetuencs estan convocats aquest diumenge 10 de novembre a les urnes en [ ... ]

Política