hola

El pressupost ordinari de l’Ajuntament de Santa Perpètua per a aquest any 2018 és de 32,5 milions d'euros. Això suposa un 4% d'increment respecte el pressupost de 2017. El pressupost va ser aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern format per ICV i PSC, l’abstenció de les CUP i el vot en contra d’ERC-MES, C,s i PCCA.

El pressupost de l'empresa municipal Mogoda Serveis SAM serà de 4,3 milions d'euros i el del Consorci Urbanístic de Can Filuà està dotat amb 13.000 euros.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Albert Ortiz, va afirmar que és un pressupost "continuista de la política econòmica que hem vingut desenvolupant en els darrers anys i que tants bons fruits ens està donant", tot i que va subratllar que "s’incorporen noves propostes a més de consolidar totes les polítiques socials, de promoció econòmica i d’atenció a les persones". Ortiz va detallar que entre aquestes propostes hi ha l’Escola Municipal de les Arts i el projecte museístic del Vapor.

En el capítol d’ingressos, el tinent d’alcaldia d’Economia va subratllar la previsió d’ingrés que es fa de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) és de 600 mil euros més que al 2017. Aquesta afirmació va provocar la crítica del grup d’ERC-MES que va recordar que en el Ple d’ordenances municipals es va dir que no s’augmentava la pressió fiscal i, en canvi, ara s’admet aquest increment de l’IBI.
El tinent d’alcaldia d’Economia va asseverar que la contenció és la línia més destacada pel que fa a les despeses. El capítol de personal és el que té un major percentatge del pressupost amb un 47% que contempla l’augment màxim previst per aquest any de l’1,5% en els salaris dels treballadors de l’administració pública.

També va destacar Albert Ortiz que gairebé un 29% del pressupost està destinat als serveis directes a les persones, 470.000 euros més que l’exercici anterior, va dir.

Oposició

El regidor de la PCCA, Francesc Rodríguez, va argumentar el seu vot contrari perquè no es refia de l’equip de govern ja que, segons va denunciar en el Ple, no s’ha complert un dels dos acords als quals va arribar amb la PCCA per votar a favor del Pla d’inversions, que era una fase de la retirada de pals a La Florida.

El regidor de les CUP, Salvador Alemany, va demanar "la creació de comissions de barri perquè les seves decisions es vegin reflectides en els pressupostos" i també redimensionar les partides destinades a la Regidoria d'Igualtat per fer més polítiques de sensibilització i de lluita feminista. Alemany va criticar que el pressupost no plantegi polítiques rupturistes i transformadores per lluitar per les classes menys afavorides.

El portaveu de Ciutadans, Joan Albalat, va argumentar el vot contrari als pressupostos ja que considera que no disminueix la pressió fiscal dels veïns i "no s’ajusta a les necessitats de Santa Perpètua".

El grup municipal d’ERC-MES va titllar el pressupost de "continuista des de fa no se sap quants anys". El portaveu d’ERC-MES, Pol Altayó, va afirmar que no veuen reflectides polítiques transformadores tot i que l’equip de govern afirma que les farà.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, va assegurar que "aquest és el millor pressupost possible per fer front a les necessitats de la ciutadania al 2018". Garcia va insistir que es tracta d'un pressupost de contenció de la despesa i de continuïtat de les polítiques per assolir els tres grans objectius de l'equip de govern d'aquest mandat.


Foto: El Ple de gener va aprovar el Pressupost Municipal de 2018 / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els grups municipals mostren la seva satisfacció per la recuperació de les urgències nocturnes
30 Oct 2020 12:07 - RedaccióEls grups municipals mostren la seva satisfacció per la recuperació de les urgències nocturnes

Tots els grups municipals s'han felicitat davant l'anunci de l'Institut Català de la Salut (ICS) de [ ... ]

Política
ERC rebutja la sentència d'inhabilitació de Quim Torra
05 Oct 2020 11:06 - RedaccióERC rebutja la sentència d'inhabilitació de Quim Torra

Esquerra Republicana ha manifestat el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem d’inhabilitació [ ... ]

Política
Les ordenances fiscals de 2021 s'incrementaran un 1,3% de mitjana
16 Oct 2020 13:45 - RedaccióLes ordenances fiscals de 2021 s'incrementaran un 1,3% de mitjana

Les ordenances fiscals de 2021 pujaran una mitjana de l'1,30%, segons ha anunciat l'equip de Govern [ ... ]

Política