hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

El Ple Municipal, celebrat ahir dijous 30 de desembre, ha declarat Santa Perpètua de Mogoda Vila Groga (Municipi per l'Educació Pública). La proposta va comptar amb els vots favorables d'ICV,PSC,ERC, CUP I PCCA i l'oposició de Ciutadans. La proposta parteix de la Coordinadora d'Ensenyament Públic del Vallès Occidental i té per objectiu la defensa del model públic d'educació.

L'Ajuntament es compromet a acompanyar als moviments socials en les seves reivindicacions enfocades a aconseguir una educació pública de qualitat i a reclamar a totes les administracions supramunicipals l'acompliment en matèria d'educació de les respectives lleis fonamentals, com són la Constitució i l'Estatut. El consistori també es compromet en la defensa d'una educació pública, laica, catalana i inclusiva com a mitjà per formar a infants, joves i ciutadania en general en igualtat de condicions.

El Ple va aprovar una segona proposició sobre educació, en aquest cas, com a eina de cohesió. La proposta va sortir endavant amb els vots favorables d'ICV,PSC,ERC i PCCA; mentre que Ciutadans va votar en contra i la CUP es va abstenir. La proposta rebutja "les actituds i veus que, de forma hostil, demagògica i falsa, posen en qüestió l’acció educativa i el model d’escola catalana"; i defensa la professionalitat dels equips educatius. A més, demana i una rectificació pública a PP i C’s per les "sospites infonamentades" sobre la qualitat del sistema educatiu a Catalunya i insta al Ministeri d’Educació a la retirada dels seus requeriments sobre suposats "adoctrinament ideològics"

La Corporació va aprovar per unanimitat una proposició sobre el 25 N, Dia Internacional per l’Eradicació de les Violències Masclistes. Entre els acords adoptats figura impulsar campanyes de sensibilització de prevenció d’informació a tota la ciutadania, de forma especial als centres d’educació, per arribar especialment a l’adolescència i jovent del municipi. També demana comprometre l’Ajuntament i a totes les institucions a dotar pressupostàriament i a desplegar amb celeritat les mesures i recursos que disposen les Lleis i el recent Pacte d’Estat.

La regidora d'ERC, Montserrat Vinyallonga, va mostrar la seva preocupació per la manca d'assistència als actes commemoratius del 25N i va recordar que una de les víctimes mortals va ser una dona veïna de Santa Perpètua. La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, va lamentar la falta d'assistència als actes i va reiterar que cal treballar tots els dies per l'eradicació d'aquesta xacra.

Per últim, la Corporació va demanar la gestió municipal dels habitatges de la Sareb i evitar l’especulació immobiliària als municipis. La proposta aprovada per tots els gruops municipals a excepció de C's que es va abstenir insta el Ministeri d’Economia, Industria i Competitivitat a promoure els canvis necessaris a la SAREB perquè la seva missió inclogui també l’objectiu de col·laborar en les polítiques adreçades a garantir el dret a un habitatge digne i adequat. A més, insta la SAREB a informar anualment als municipis, i als ens supralocals sobre els habitatges que formen part dels seus actius, i a estudiar la transmissió d’una part del parc d’habitatges a mig termini, a aquestes institucions o als seus operadors públics d’habitatge.

El Ple també va aprovar, amb l'abstenció de tota l'oposició, una modificació de crèdits per un import de més de 436.000 euros, la majoria es destinarà al capítol 1 de despeses de personal. També es va aprovar delegar les competències de manteniment de clavegueram i claveguerons al Consorci Besòs Tordera. Aquest punt va comptar amb el vist-i-plau dels grups d'ICV,PSC i ERC i el vot contrari de Ciutadans, la CUP i la PCCA. Per últim es va aprovar inicialment l'ordenança reguladora del mercat de venda no sedentària. La regidora de Comerç, Olga Valenzuela, va manifestar que la vigent fins ara estava obsoleta ja que datava de l'any 1982. La principal novetat serà que els paradistes seran fixos i no es permetrà parades eventuals. La proposta va ser aprovada per ICV,PSC,ERC i C's i es van abstenir la CUP i la PCCA.


Foto: Un moment de la sessió plenària d'ahir al vespre / L'Informatiu  0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació debat avui el Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals
22 febrer 2018 13:00 - RedaccióLa Corporació debat avui el Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua debat avui l'aprovació inicial del Pla local de prevenció [ ... ]

El nou Pla de prevenció i gestió de residus vol arribar al 60% de recollida selectiva l'any 2020
23 febrer 2018 12:47 - RedaccióEl nou Pla de prevenció i gestió de residus vol arribar al 60% de recollida selectiva l'any 2020

Reduir la generació de residus i millorar la quantitat i la qualitat de la recollida selectiva són [ ... ]

El Ple dona suport a la vaga feminista del 8 de març
23 febrer 2018 12:59 - RedaccióEl Ple dona suport a la vaga feminista del 8 de març

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha expressat el seu suport a la vaga feminista del proper [ ... ]