hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

El grup comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha decidit abandonar el govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental per "la complicitat i la justificació del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) vers l’aplicació de l’article 155".

El fins ara conseller comarcal d'Habitatge, Joventut, Igualtat, Acollida, Serveis Socials i Dependència i perpetuenc Pol Altayó passarà a l'oposició amb la resta de consellers i conselleres del grup.

ERC explica en un comunicat que els motius d'abandonar el govern "es basen en els valors i les decisions que el PSC està prenent i recolzant a nivell nacional". Pol Altayó ha explicat que davant l'aplicació del cop d'estat perpetrat a Catalunya amb l'article 155 de la Constitució amb el recolzament del PSC , el seu grup es veu obligat a deixar de governar amb el que representa aquest partit avui en dia.

ERC indica que ha pres la decisió de "sortir del govern comarcal, actualment en coalició amb el PSC i el PDeCAT, per coherència amb el moment que viu el país" tot i "valorar positivament l’entesa personal i política" amb els membres del govern comarcal i la feina duta a terme durant els dos anys i mig de l’actual mandat "després d’anys erràtics i sota l’ombra de pràctiques irregulars" que ara, afirmen, s'han abordat amb transparència "en els processos judicials oberts".

Des de la formació subratllen el "compromís inequívoc amb la defensa de la República catalana, els seus representants i les seves institucions" i condemnen l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola que consideren que "suposa un cop d’estat i usurpa la voluntat del poble de Catalunya expressada lliurement, pacíficament i democràticament en les eleccions del 27 de setembre de 2015 i el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017".

Trencar el pacte local

El conseller comarcal i portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Pol Altayó, ha tornar a insistir que ICV ha de trencar el pacte de govern local amb el PSC pel que representa avui en dia aquest partit. Ha manifestat que no posen en dubte la salut del pacte local sinó els valors actuals del PSC que recolza l'article 155 de la Constitució i ha afirmat que per dignitat i responsabilitat democràtica ICV hauria de trencar el pacte amb el PSC.

D'altra banda, el grup comarcal d'ERC vol reconèixer la tasca de les àrees de Territori i Sostenibilitat i de Benestar Social, Educació i Qualitat de Vida, amb qui hem treballat braç a braç en projectes i polítiques rellevants per a la comarca com el Protocol per a l’abordatge de la violència masclista, el Pla de polítiques de gènere, els plecs per a la licitació del Servei d’Atenció Domiciliària, l’Oficina Comarcal d’Habitatge, el dictamen sobre el règim legal dels habitatges buits, les jornades d’habitatge, la diagnosi de camins comarcals, l’impuls de mesures d’estalvi i sostenibilitat energètica, les obres de prevenció d’incendis forestals, o el projecte Boscos del Vallès, centrat en la prevenció d’incendis a través de la valorització de la biomassa forestal a escala comarcal, entre altres.


Foto: Pol Altayó, durant el darrer Ple municipal d'octubre / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

ERC presenta Pol Altayó com a candidat a les municipals de 2019 i els principals projectes per a Santa Perpètua
19 Jul 2018 11:26 - RedaccióERC presenta Pol Altayó com a candidat a les municipals de 2019 i els principals projectes per a Santa Perpètua

La secció d'Esquerra Republicana de Catalunya va presentar aquest dimecres el seu candidat a l'alcaldia [ ... ]

ERC presenta la seva branca juvenil: Jovent republicà SPM
19 Jul 2018 12:43 - RedaccióERC presenta la seva branca juvenil: Jovent republicà SPM

Sergi Garcia com a portaveu i Naara Fernández i Alba Muniesa són els membres del Jovent republicà [ ... ]

L'ANC inicia avui la venda de tiquets per assistir a la manifestació de la Diada
27 Ago 2018 12:50 - RedaccióL'ANC inicia avui la venda de tiquets per assistir a la manifestació de la Diada

L’ANC de Santa Perpètua inicia avui la venda de tiquets per a l’autocar que desplaçarà els perpetuencs [ ... ]