hola

El portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Pol Altayó, ha reclamat a ICV “el trencament de l’acord de govern a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda amb el PSC".

L'edil, en un comunicat de premsa d'ERC contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, assenyala que "mentre els regidors del PSC segueixin representant aquest partit que dóna suport al cop d’estat aplicat contra Catalunya, no ens podem permetre el luxe de mantenir-los governant ni el nostre municipi ni d’altres". El portaveu expressa que "la política local es veurà afectada de ple pel cop d’estat aplicat contra Catalunya" i afegeix que "no podem separar política nacional i local quan s’apliquen agressions contra institucions, electes i la ciutadania en general”

Per la seva banda, el president d'ERC, Jordi Vinyals, ha manifestat que "Catalunya ha de seguir el seu camí cívic i pacífic fins a assolir la República Catalana”. També ha declarat que “els partits que han perpetrat aquest crim volen recuperar per la via de la imposició, per la via del cop d’estat orquestrat des del propi estat espanyol allò que mai han tingut a Catalunya. Les urnes així ho han demostrat fins avui”.

En el comunicat, Esquerra Republicana de Catalunya "vol evidenciar la profunda decepció pel cop d’estat que l’estat espanyol està aplicant sobre Catalunya, les seves institucions, càrrecs electes i la ciutadania en general". La formació assenyala que davant l’oferiment de diàleg per part de la Generalitat de Catalunya en aquests darrers dies, l’estat espanyol ha respost amb l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i "l’anunci d’aquest cop d’estat inacceptable i fora de qualsevol ordre jurídic".  Per últim, manifesta que "davant d’aquesta resposta només ens queda ser al carrer, defensar institucions, càrrecs i ideals. Perquè l’estat espanyol, i els partits que recolzen aquesta lamentable actuació s’han destapat i han demostrat quina és la seva voluntat real: dilapidar qualsevol forma d’evolucionar com a ciutadania en un estat realment democràtic i modern".


Foto: Grup municipal d'ERC en la darrera sessió plenària ordinària / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política