hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ICV considera una "cortina de fum" la proposta d'ERC de fer un debat públic sobre Gallecs i insisteix que la formació continua parlant molt de Gallecs i fent poc.

Joan Alcántara, portaveu d’ICV afirma que “ERC, continua instal·lada en la seva estratègia de crear confusió. Quant més parla de Gallecs més clar està que han entrat en un bucle del que no son capaços de sortir-se” i afegeix que “és del tot absurd o malintencionat voler fer creure a la gent que el compliment de la resolució per ampliar Gallecs depèn d’una negociació entre l’Ajuntament de Santa Perpètua i la Generalitat de Catalunya”.

ICV recorda en un nou comunicat que el Parlament de Catalunya va aprovar l’ampliació de l’Espai Natural de Gallecs amb una part de Can Banús i el sector del Castell de Mogoda i altres espais, gràcies a una resolució presentada pel Grup Parlamentari de Catalunya Si Que es Pot (CSQP), del que forma part ICV. Joan Alcántara remarca que “el que ha de fer el Govern de Catalunya és complir amb allò que ha aprovat el Parlament” i afirma que “és un despropòsit defensar, com ho fa ERC en la seva nota de premsa, que votar a favor d’ampliar l’EIN i en contra de modificar el planejament per fer-ho possible no és una contradicció. Una de dues, o no tenen ni la més mínima idea del que parlen o li volen prendre el pèl a tothom. Perquè és evident que per ampliar l’EIN de Gallecs, és imprescindible modificar el PDUG i canviar l’actual qualificació urbanística per a fer-ho possible”.

D’altra banda, ICV vol sortir al pas de les afirmacions realitzades per ERC que relacionen la situació actual del planejament urbanístic amb un acord signat entre l’Ajuntament de Santa Perpètua i l’Incasòl al 2014. En aquest cas, Joan Alcántara considera que “ERC, per defensar-se de la seva contradicció, està utilitzant falsedats. L’actual situació deriva de l’aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic de Gallecs (PDUG) al 2005, que es qui delimita l’espai EIN i qui estableix i ordena les classificacions urbanístiques del sòl en tot l’àmbit i, posteriorment, del conveni urbanístic que al 2006 la Generalitat i l’Ajuntament subscriuen per desenvolupar tot el que el PDUG ordena, inclosos els aprofitaments industrials dels sectors de Can Banús i Mogoda”.

Segon estableix la legislació urbanística vigent, les competències per modificar i aprovar el PDUG són exclusives de la Generalitat, segons explica ICV. La gestió i el desenvolupament del que ordena el PDUG son competència de l’Ajuntament. En aquest sentit, Joan Alcántara remarca que “si el govern de la Generalitat no modifica el PDUG per poder incorporar a l’EIN els terrenys que estableix la Resolució del Parlament i demana el territori, l’Ajuntament no pot canviar res, amb negociació o sense negociació. Si no hi ha canvis l’Incasòl, com a propietari del sòl, podrà continuar comercialitzant aquestes espais per usos industrials i l’Ajuntament, en compliment de la legalitat, haurà de complir amb la seva obligació de tramitar-los”. Joan Alcántara conclou que “el que cal és que ERC, deixi de marejar la perdiu amb excuses de mal pagador i es posi d’una vegada a fer des del Govern de la Generalitat el que tanta gent en aquest territori estem demanant”.


Foto: Paratge natural de Gallecs / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

SPEC mostra la seva indignació davant la sentència del procés i condemna els episodis de violència dels darrers dies
16 Oct 2019 15:36 - Cesca MejíasSPEC mostra la seva indignació davant la sentència del procés i condemna els episodis de violència dels darrers dies

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha mostrat la seva “indignació davant una sentència injusta i desproporcionada [ ... ]

Política
Sessió extraordinària del sorteig de les meses electorals del 10N
16 Oct 2019 11:13 - RedaccióSessió extraordinària del sorteig de les meses electorals del 10N

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda celebra aquest dimecres 16 d'octubre a migdia [ ... ]

Política
Santa Perpètua en Comú anima a assistir a la manifestació de la vaga mundial pel clima
26 Set 2019 14:03 - RedaccióSanta Perpètua en Comú anima a assistir a la manifestació de la vaga mundial pel clima

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha convidat a la ciutadania perpetuenca a participar en les mobilitzacions [ ... ]

Política