hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ICV considera una "cortina de fum" la proposta d'ERC de fer un debat públic sobre Gallecs i insisteix que la formació continua parlant molt de Gallecs i fent poc.

Joan Alcántara, portaveu d’ICV afirma que “ERC, continua instal·lada en la seva estratègia de crear confusió. Quant més parla de Gallecs més clar està que han entrat en un bucle del que no son capaços de sortir-se” i afegeix que “és del tot absurd o malintencionat voler fer creure a la gent que el compliment de la resolució per ampliar Gallecs depèn d’una negociació entre l’Ajuntament de Santa Perpètua i la Generalitat de Catalunya”.

ICV recorda en un nou comunicat que el Parlament de Catalunya va aprovar l’ampliació de l’Espai Natural de Gallecs amb una part de Can Banús i el sector del Castell de Mogoda i altres espais, gràcies a una resolució presentada pel Grup Parlamentari de Catalunya Si Que es Pot (CSQP), del que forma part ICV. Joan Alcántara remarca que “el que ha de fer el Govern de Catalunya és complir amb allò que ha aprovat el Parlament” i afirma que “és un despropòsit defensar, com ho fa ERC en la seva nota de premsa, que votar a favor d’ampliar l’EIN i en contra de modificar el planejament per fer-ho possible no és una contradicció. Una de dues, o no tenen ni la més mínima idea del que parlen o li volen prendre el pèl a tothom. Perquè és evident que per ampliar l’EIN de Gallecs, és imprescindible modificar el PDUG i canviar l’actual qualificació urbanística per a fer-ho possible”.

D’altra banda, ICV vol sortir al pas de les afirmacions realitzades per ERC que relacionen la situació actual del planejament urbanístic amb un acord signat entre l’Ajuntament de Santa Perpètua i l’Incasòl al 2014. En aquest cas, Joan Alcántara considera que “ERC, per defensar-se de la seva contradicció, està utilitzant falsedats. L’actual situació deriva de l’aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic de Gallecs (PDUG) al 2005, que es qui delimita l’espai EIN i qui estableix i ordena les classificacions urbanístiques del sòl en tot l’àmbit i, posteriorment, del conveni urbanístic que al 2006 la Generalitat i l’Ajuntament subscriuen per desenvolupar tot el que el PDUG ordena, inclosos els aprofitaments industrials dels sectors de Can Banús i Mogoda”.

Segon estableix la legislació urbanística vigent, les competències per modificar i aprovar el PDUG són exclusives de la Generalitat, segons explica ICV. La gestió i el desenvolupament del que ordena el PDUG son competència de l’Ajuntament. En aquest sentit, Joan Alcántara remarca que “si el govern de la Generalitat no modifica el PDUG per poder incorporar a l’EIN els terrenys que estableix la Resolució del Parlament i demana el territori, l’Ajuntament no pot canviar res, amb negociació o sense negociació. Si no hi ha canvis l’Incasòl, com a propietari del sòl, podrà continuar comercialitzant aquestes espais per usos industrials i l’Ajuntament, en compliment de la legalitat, haurà de complir amb la seva obligació de tramitar-los”. Joan Alcántara conclou que “el que cal és que ERC, deixi de marejar la perdiu amb excuses de mal pagador i es posi d’una vegada a fer des del Govern de la Generalitat el que tanta gent en aquest territori estem demanant”.


Foto: Paratge natural de Gallecs / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple Municipal aprova un protocol per impulsar unes festes lliures de violències sexistes
19 Jul 2017 13:57 - RedaccióEl Ple Municipal aprova un protocol per impulsar unes festes lliures de violències sexistes

El Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat el Protocol contra les agressions [ ... ]

La Corporació aprova destinar 300.000 euros a les obres d'adequació de l'Escola Municipal de Música i Dansa
19 Jul 2017 14:10 - RedaccióLa Corporació aprova destinar 300.000 euros a les obres d'adequació de l'Escola Municipal de Música i Dansa

La Corporació Local va aprovar per unanimitat en la sessió plenària de juliol una modificació de [ ... ]

Gabriel Rufián espera que Santa Perpètua voti l’1 d’octubre
19 Jul 2017 14:30 - RedaccióGabriel Rufián espera que Santa Perpètua voti l’1 d’octubre

El parc Municipal es va omplir aquest dimarts 18 de juliol per escoltar el diputat d’ERC al Congrés, [ ... ]