hola

ERC s'ha tornat a pronunciar sobre la resolució del Parlament de Catalunya en relació a Gallecs. En un comunicat, afirma que és "un gran èxit" i "l'inici d'una nova etapa per resoldre el futur" del paratge natural. La formació insisteix que l’objectiu és treballar perquè les parts implicades (Incasol i Ajuntament) assoleixin un nou acord que doni compliment a la proposta aprovada. En aquest sentit, el portaveu del grup municipal, Pol Altayó, manifesta que "els acords hi són per complir-los. I en cas de necessitat de canviar aquests acords només hi ha una via: la negociació entre les parts. Perquè quedi clar: apostem per la negociació i per canviar els acords vigents a dia d’avui: no volem que s’urbanitzi Can Banús ni entorns de Mogoda”.

Albert Bonàs destaca que “les entitats que han treballat sobre Gallecs i que aporten arguments tècnics més enllà de la política coincideixen amb la valoració que fem de l’actitud del govern i la necessitat de seure i negociar. Incomplir els acords assolits i pretendre que se’n compleixin de nous sense ni tan sols seure a negociar és una actitud hipòcrita i d'anacronisme polític”

La proposta de resolució suposa un pas molt important en la història de més de 40 anys de lluita per aconseguir que Gallecs sigui un pulmó verd al Vallès, segons ressalta la formació que afegeix que el principal èxit de la proposta és el fet d’acordar l’ampliació dels espais protegits. En el cas de Santa Perpètua, concretament, s’aposta per la incorporació a l’Espai d’Interès Natural (EIN) dels sectors de Can Banús i entorn de Mogoda.

ERC recorda que l’acord vigent va ser signat entre l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i INCASOL el maig de 2014, que preveu la urbanització de Can Banús i la instal·lació de l’empresa TransWences i "les responsabilitats de canviar aquest acord recauen sobre les dues administracions i no només sobre una de les parts".

El diputat al Parlament de Catalunya Marc Sanglas afirma que "segons el conveni signat, l’Institut Català del Sòl aportava 1.160.000€ per la construcció del centre de promoció ocupacional i desenvolupament empresarial del complex d’equipaments de la Granja Soldevila. Un cop construït aquest edifici l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha canviat d’opinió respecte l’urbanització de Can Banús. Per tant la seva obligació és defensar l’INCASOL com a bé públic de tots els catalans. La solució passa per seure i renegociar com es va fer l’any 2014 i en tantes ocasions com ha estat necessari”.


Foto: Paratge de Gallecs / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Kevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya
16 Abr 2024 09:09 - RedaccióKevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, [ ... ]

Política
Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política